ΜΕΤΡΟ: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν για μήνες – Ποιες οι μέρες της μεγάλης ταλαιπωρίας;


Ποιες οι τεχνικές εργασίες που θα οδηγήσουν σε διαδοχική διακοπής λειτουργίας όλων των σταθμών του μετρό στην Αθήνα;

Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο που πέρασε καθώς για δύο μέρες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας οι σταθμοί Πανόρμου της γραμμής 3 και Συγγρού – ΦιΞ της γραμμής 2, «για τεχνικές εργασίες» όπως ανακοινώνονταν από τα μεγάφωνα του συνόλου των σταθμών του μετρό κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Ποιες είναι αυτές οι τεχνικές εργασίες; Οι επισκέπτες των δύο σταθμών τις αντιλήφθηκαν με την είσοδο τους στους συγκεκριμένους σταθμούς του μετρό την Δευτέρα το πρωί.

Στα σημεία που φιλοξενούνταν έως και την περασμένη Παρασκευή τα ακυρωτικά μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί οι μπάρες που θα τεθούν σε λειτουργία μαζί με την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε ότι αφορά τα «συμβατικά» ακυρωτικά μηχανήματα αυτά έχουν μετακινηθεί σε χώρους πλάγια από τις μπάρες.

Η εγκατάσταση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα δίμηνο ώστε να καλυφθεί το σύνολο του δικτύου των σταθμών με αναγκαστική διακοπή λειτουργίας τις ημέρες που θα γίνονται οι μετατροπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι πιθανόν να κλείσουν για την συγκεκριμένη διαδικασία τέσσερις σταθμοί του μετρό.

Μέχρι στιγμής η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της (σ.σ. αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη) όμως το επιβατικό κοινό θα ενημερωθεί μέσω ανακοινώσεων έγκαιρα ώστε να σχεδιάσει τον προγραμματισμό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόθεση της ΣΤΑΣΥ είναι οι εργασίες αυτές να πραγματοποιούνται μόνο Σαββατοκύριακα ενώ στόχος είναι το επόμενο διάστημα να υπάρχει πιο έγκαιρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού σχετικά με τους σταθμούς που θα τίθενται εκτός λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει προσδιορισθεί πλέον για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Στην πρώτη αυτή φάση και το νέο σύστημα θα λειτουργεί ταυτόχρονα με το σημερινό μέχρι το διάστημα που θα ξεπεραστούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.