ΕΜΥ: Παγετός, χιονοπτώσεις και δυνατοί βοριάδες την Κυριακή – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από παγετό και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Κρήτης χαρακτηρίζεται ο καιρός την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, με την χώρα να παραμένει και αύριο στην «κατάψυξη».

Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, ενώ χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες θα πλήξουν τις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.  

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ στα νότια θα σημειωθούν χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον δυο) έως 02 βαθμούς Κέλσιου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).   Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από -08 (μείον 08) έως -02 (μείον 02) βαθμούς Κέλσιου.  

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα   Μακεδονία, Θράκη Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -12 (μείον 12) έως -01 (μείον 01) βαθμους Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.   Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.   Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στις νοτιότερες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 04) έως 04 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Κυκλάδες, Κρήτη Νεφώσεις με χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τα οποία θα είναι κατά τόπους πυκνά στην Κρήτη (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα). Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 06 βαθμούς Κέλσιου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: www.lifo.gr