Έβρος: Στη φυλακή οι τρεις πολίτες που «συνέλαβαν» μετανάστες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του evrosnews.gr, οι τρεις πολίτες στον Έβρο οι οποίοι συνέλαβαν 13 μετανάστες και τους φυλάκισαν σε τρέιλερ αυτοκινήτου, την ώρα που μαίνονταν η καταστροφική φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής από το Δικασικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, με το σχετικό βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η διαφωνία ανακρίτριας – εισαγγελέως

Η απόφαση για την προφυλάκισή τους έρχεται λίγο καιρό μετά την απόφαση να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς μετά τις απολογίες τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας, που ζητούσε τη φυλάκισή τους, και της Εισαγγελέως, η οποία είχε αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evrosnews.gr, οι τρεις «σερίφηδες» θα πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σωρεία αδικημάτων σε βάρος των 13 άτυχων ανθρώπων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Ο 45χρονος που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ελεύθεροι οι 13 μετανάστες

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι δεκατρείς μετανάστες που κατηγορούνταν για απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο, έπειτα από τη «σύλληψη» και τη μεταφορά τους σε τρέιλερ από αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη, οι εννέα μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι την περασμένη Πέμπτη (28/08), με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «ΤΩΡΑ: Ελεύθεροι χωρίς όρους και οι 9 πρόσφυγες (8 Σύριοι και 1 Πακιστανός) για την κατηγορία της “απόπειρας εμπρησμού” στον Έβρο, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης (μετά και τους 4 Πακιστανούς την Παρασκευή 25/8). Η κατηγορία περί “απόπειρας εμπρησμού” κατέπεσε πλήρως».