Αδιανόητο: Δείτε πώς προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια βλάβη σε κάποιο μετασχηματιστή είναι ένα από τα σενάρια που διακινούνται για το πώς προκλήθηκε η φωτιά στην Πάρνηθα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η φωτιά στην Πάρνηθα μαίνεται ανεξέλεγκτη, έπειτα από μία «έκρηξη» του πύρινου μετώπουκατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου στις 03:00, όταν δημιουργήθηκε το φαινόμενο της «καμινάδας» μέσα σε χαράδρα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Mega, η φωτιά στην Πάρνηθα υπάρχει μια πιθανότητα να εκδηλώθηκε από βλάβη σε κάποιο μετασχηματιστή, κοντά στη μονή Κλειστών, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλης Λαμπρόπουλο. Αυτό, βεβαια, δεν έχει επιβεβαιωθεί!

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά το παρελθόν μεγάλες πυρκαγιές προκλήθηκαν λόγω ελλιπούς συντήρησης βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ακριβοπληρωμένης ΔΕΗ!

ΔΕΗ ο μεγαλύτερος «εμπρηστής» της χώρας γράφουν στα σόσιαλ μίντια

Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν και φέτος, σύμφωνα με πυροσβέστες, είναι πως ο καύσωνας επηρεάζει και το δίκτυο ηλεκτροδότησης, συνέχισε ο δημοσιογράφος. «Γίνεται πολύ ευαίσθητο, δεν είναι εύκολο να συντηρηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει θραύση μετασχηματιστών ή σπινθήρες», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Είμαστε σε «πόλεμο»: Καταδίωξη ΙΧ που έβαζαν φωτιές στον Αυλώνα

br