Ξεφεύγει η κατάσταση: Φωτιές παντού, καίγονται σπίτια στη Φυλή, εγκλωβισμένες μοναχές στη Μονή Κλειστών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φωτιά στη Φυλή, στους πρόποδες της Πάρνηθας, ξέσπασε σήμερα, Τρίτη, νωρίς το μεσημέρι και απειλεί τα σπίτια της περιοχής, αλλά και τη Μονή Κλειστών.

Ήδη, έχει σταλεί μήνυμα μέσω του «112» για την εκκένωση της Φυλής, με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια και όπως υπογραμμίζουν οι πολίτες, που βρίσκονται στο σημείο, η φωτιά καίει δυτική Πάρνηθα και έχει μπει στην Χασιά.

Η φωτιά στη Φυλή έχει περικυκλώσει τη Μονή Κλειστών και είναι κοντά σε σπίτια

Έντονη είναι η ανησυχία για τις μοναχές που βρίσκονται στη Μονή Κλειστών, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα οι φλόγες να περικυκλώσουν το μοναστήρι, ενώ η πυροσβεστική προσπαθεί να ανοίξει δρόμο για να απεγκλωβίσει τις μοναχές που βρίσκονται μέσα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυξήθηκαν, καθώς στο σημείο επιχειρούν 23 οχήματα με 56 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56, σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» και βρίσκεται σε χαμηλή βλάστηση, αλλά σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Οι μοναχές ευτυχώς απεγκλωβίστηκαν επιτυχώς!

Διαβάστε επίσης:

Οι φωτιές έφτασαν στον Πειραιά! (Φωτο)