ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού για τον εμπρησμό στα διόδια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής στο Μαρούσι βρέθηκε ο δήμαρχος Ωρωπίων Γιάννης Οικονομάκος, προκειμένου να καταθέσει σχετικό με το χθεσινό εμπρησμό του κουβουκλίου στα διόδια της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος και δύο αντιδήμαρχοι συνελήφθησαν.

Αν και δεν έχει στοιχειοθετηθεί ακόμη κατηγορία εναντίων τους, η σύλληψη έρχεται στον απόηχο της αυταπάγγελτης δίωξης της εισαγγελίας για τα επεισόδια στα διόδια.

Ο κ. Οικονομάκος που ήταν παρών χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων που διοργάνωσε και ο δήμος, βρέθηκε το πρωί στον χώρο που παραδόθηκε στις φλόγες το κουβούκλιο των διοδίων και καταδίκασε για μία ακόμη φορά το γεγονός.

Ψάχνουν τους εμπρηστές των διοδίων από τις κάμερες

Αυτεπάγγελτη δίωξη για τον χθεσινό εμπρησμό στα παράπλευρα διόδια Μαλακάσας άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί το συμβάν, προκειμένου να γίνει τυχόν ταυτοποίηση προσώπων και να ακολουθήσουν συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 το βράδυ της Κυριακής ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η διαμαρτυρία περίπου 500 κατοίκων του Ωρωπού και άλλων περιοχών, οι οποίοι αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και στη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

Οι πιο οργισμένοι από τους συγκεντρωμένους ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.

Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν συμβολικά για 10 λεπτά τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και στη συνέχεια έφθασαν με αυτοκινητοπομπή στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.