Φωτιά στη Ρόδο: Δάκρυσε στον αέρα η συνεργάτης του περιφερειάρχη – «Είναι οργανωμένο έγκλημα»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στα σπίτια και τις ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Η κυρία Νατάσα Κούλουρου, συνεργάτης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του ΟΡΕΝ για τη δική της εμπειρία από τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι της Ρόδου τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν ξέρω ποιος έχει ευθύνη για όλο αυτό. Μιλάμε σίγουρα για ένα οργανωμένο έγκλημα. Το νησί της Ρόδου έχει καεί ολοσχερώς, το «σμαραγδένιο» νησί σήμερα είναι μαύρο», αναφέρει συγκινημένη η κυρία Κούλουρου.

«Θα σας μιλήσω για αλληλεγγύη, για αγάπη, για ανθρώπους που στεναχωριούνται γιατί τα σπίτια τους είναι μικρά και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ κόσμο. Η φωτιά έκαψε τα πάντα αλλά δεν νίκησε. Μας δυνάμωσε και μας θύμισε τι σημαίνει ανθρωπιά», τονίζει η συνεργάτης του περιφερειάρχη, «λυγίζοντας» στον αέρα του ΟΡΕΝ.

«Το νησί έχει καεί ολοσχερώς. Η ναυαρχίδα του τουρισμού, το νησί που προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στο ΑΕΠ της χώρας, έχει καεί. Έχει στηθεί ένα τεράστιο δίκτυο με πρόσκοπους, γιατρούς, ψυχολόγους. Ο κόσμος μεταφέρει ό,τι μπορεί»,είπε η κυρία Κούλουρου.