Σεισμός στο Ηράκλειο: Βίντεο από τη στιγμή των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κρήτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Κρήτη συνεχίζει να κουνιέται μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειοκαι συγκεκριμένα κοντά στις Μοίρες.

Τουλάχιστον 4 σεισμοί μικρότερης έντασης, μέχρι 3,5 Ρίχτερ, καταγράφηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε διάστημα μισής ώρας από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έβγαλε το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους τους κατοίκους των Μοιρών αλλά και άλλων μικρότερων οικισμών.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το Cretalive έχει καταγραφεί η στιγμή που γίνεται ο σεισμός 5,1 Ρίχτερ:

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι περιοχών όπως οι Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και χωριά στα σύνορα με το νότιο Ρέθυμνο, βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα να έχει αναφερθεί οποιαδήποτε σοβαρή ζημιά ή τραυματισμός.

Η ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού

“Μετά από επικοινωνία με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής κι Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, ενημερωθήκαμε για τα εξής:

Ο σεισμός έγινε Νοτιοδυτικά της πόλης των Μοιρών, ήταν 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ κι εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.

Λόγω της έντονης και συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας που επικρατεί, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι που πιθανά έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους να ενημερώσουν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού στο τηλέφωνο 6932302043.

Τουλάχιστον για την σημερινή νύχτα επίσης κι έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες Αρχές, οι κάτοικοι που έχουν διαπιστώσει καταστροφές στα σπίτια τους παρακαλούνται να απομακρυνθούν από αυτά.

Τονίζεται ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, παραμένουν σε καθεστώς πλήρους επιφυλακής. Ο Δήμος Φαιστού και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία κι επαφή με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και παρακολουθούν από κοινού το φαινόμενο και την εξέλιξη του. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα ακολουθήσουν πρόσθετες οδηγίες”.

Διαβάστε επίσης:

«Βράζει» ο Κορινθιακός Έχουν γίνει 24 σεισμοί μέσα σε 24 ώρες – Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα

br