Στο χορό των μετασεισμών η Κεφαλονιά (Φωτό)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον ρυθμό των μετασεισμών βρίσκονται οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα του Ληξουρίου, οι οποίοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

Σήμερα νέος μετασεισμός σημειώθηκε στις 10.53 το πρωί και όπως αναφέρουν οι κάτοικοι έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος σημειώθη 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.




H κα. Μαρια Σιαβάρη μένει στις εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου  που έχουν υποστεί και την μεγαλύτερη ζημιά. «Τρέχω να πάρω ότι μου έχει απομείνει, μερικές κουβέρτες και σεντόνια, δεν έχουμε τίποτα ούτε νερό ούτε φαγητό με τα βυτία  παίρνουμε νερό, δεν μας αφήνει η αστυνομία να μείνουμε μέσα γιατί  έχουν βγει εντελώς ακατάλληλα. Δεν μπορώ να βλέπω την περιουσία μου να ρημάζει», ανέφερε η κα. Σιαβάρη στο newsbomb.gr.

Μετράει πληγές το Ληξούρι

Το μένος του Εγκέλαδου έχει γνωρίσει η γραφική περιοχή του Ληξουρίου, που έχει υποστεί καταστροφικές ζημιές.

Μπορεί, ο κρατικός μηχανισμός να λειτούργησε άμεσα και να έχει προσφέρει  σημαντική βοήθεια στους σεισμοπαθείς, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις.

Ο στρατός έχει παραχωρήσει σκηνές, οι οποίες, όμως είναι χρήσιμες μόνο για προστατεύουν τους πολίτες από τη βροχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σκηνές αυτές δεν είναι λειτουργικές, καθώς δεν διαθέτουν υπόστρωμα και κάνουν την διαμονή στο εσωτερικό τους αρκετά δύσκολη.

ke2

Η βροχή και η υγρασία έχουν δημιουργήσει ένα στρώμα λάσπης, στο κάτω μέρος της σκηνής, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι κάτοικοι να στρώνουν κάτω ότι βρουν, για να βελτιώσουν τη διαμονή τους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι υπνόσακοι δίνονται μόνο σε εκείνους, που μένουν μέσα στις σκηνές, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ξαπλώστρες από τις κοντινές παραλίες.

Χθες, έπειτα από παρέμβαση των ίδιων των πληγέντων, ο στρατός ανέλαβε να στρώσει νάιλον κάτω από την σκηνή, για να λυθεί το πρόβλημα της λάσπης.

Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους, ωστόσο μόνο ένα μικρό ποσοστό από τους πληγέντες προτιμά τις σκηνές, οι πιο πολλοί βγάζουν τη νύχτα τους μέσα στο αυτοκίνητο τους, σε μια μεγάλη αλάνα δίπλα από το γήπεδο. Ενώ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα δεις αυτοκίνητα αραγμένα σε πολλά σημεία της περιοχής, με ανθρώπους να περιμένουν καρτερικά το πρώτο φως του ήλιου.




Απεσταλμένη: Νεφέλη Σκαρλίδου

Πηγή: Newsbomb.gr