Τέμπη: Συγκινεί ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν στην τραγωδία – «Αυτό που παρατήρησα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πατέρας Νέστορας Σαραντίδης, ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ειδικότερα, ο ιερέας είπε στον Alpha: «Είναι τραγικό το γεγονός. Και του δυστυχήματος. Οι κληρικοί, πόσω μάλλον οι οικογένειές τους, ονειρεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τα παντρέψουν και να δουν εγγόνια. Και έρχεται ξαφνικά που ο Θεός επιτρέπει – δεν το θέλει- να γίνει ένα κακό και ξαφνικά χάνονται…

Εγώ στη δική μου ενορία, σαν κληρικός 30 χρόνια, έζησα αυτή τη γενιά των παιδιών γιατί τα βάφτισα. Ήταν η Αφροδίτη, η Φραντζέσκα, η Μαρία Θωμαή που είχα βαφτίζει εγώ». Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: «Ισως με ψυχικό πρόβλημα πέραν της… απειρίας του» ο μοιραίος σταθμάρχης! “Βόμβα” από στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Video)

«Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε εμείς τους γονείς και τις οικογένειές τους. Αυτό που παρατήρησα ήταν μία αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια που είχαν. Κι εγώ, ως άγαμος, είχα στενοχώρια και θλίψη που θάβω τα παιδιά. Φαντάζομαι τι θα πρέπει να νιώθανε οι γονείς. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο ιερέας.