Η METRO τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Αγκαλιάζοντας την Ισότητα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η METROπροχώρησε στη διοργάνωση ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο: «Αγκαλιάζοντας την Ισότητα»,σε συνεργασία με τον κορυφαίο μη κερδοσκοπικό οργανισμό -σε θέματα επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών και ισότητας στην αγορά εργασίας- Women On Top.

Μέσα από το σεμινάριο, γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι των κεντρικών γραφείων της METRO, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματαόπως, την κατάκτηση και διατήρηση της ισότητας στον επαγγελματικό χώρο, στο σπίτι και στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς και για τη συνεχή και ουσιαστική προσπάθεια που απαιτείται και από τα δύο φύλαγια την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Επιπλέον, το σεμινάριο είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά μέσω των εσωτερικών πλατφορμών της εταιρείας, ώστε και απομακρυσμένα όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες να έχουν πρόσβαση στην παρακολούθηση του.

Η Στέλλα Κάσδαγλη, Co-Founderτου WomenOnTop, ανέφερε: «Η 8η Μαρτίου είναι μια πολύ καλή αφορμή για να θυμηθούμε τα βήματα που έχουν γίνει προς την έμφυλη ισότητα και να οραματιστούμε τα βήματα που μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε ακόμα, ως άτομα και ως οργανισμοί, για να φτάσουμε όλοι και όλες μαζί, λίγο πιο σύντομα, λίγο πιο κοντά στον στόχο. Όταν συναντιόμαστε και συζητάμε και μαθαίνουμε περισσότερα για τα θέματα της ισότητας, μπορούμε ακόμα πιο εύκολα να αγκαλιάσουμε από κοινού ένα τέτοιο όραμα και να χαράξουμε τη διαδρομή μας προς αυτό».

Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO, σχολίασε: «Για εμάς στη METRO,η παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης και ανέλιξης, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία διαφοροποίηση, αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας και πυξίδα των καθημερινών αποφάσεων και ενεργειών. Η ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μία ακόμη ευκαιρίανααναδείξουμε σημαντικά ζητήματα, στο δρόμο για μία πιο ισότιμη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία καιένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνίες και ενδυναμώνει τους ανθρώπους του».

Στη METRO, στα καταστήματα Mymarket&τα METROCash&Carry, στα κέντρα διανομής και στα κεντρικά γραφεία, εργάζονται περισσότερες από 7.000 γυναίκες. Διαχρονικά, ο αριθμός των γυναικών της πρώτης γραμμής, αλλά και γενικά στον κλάδο του retail,η γυναικεία παρουσία ήταν και παραμένει αρκετά ισχυρή. Η METROσταθερά υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, χωρίς διακρίσεις παρέχοντας ίσες ευκαιρίες προς όλους τους εργαζομένους της.