«Καλλυντικά σκεπασμένα με αίμα και κομμάτια από σάρκα» – Ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ για τη φωτογραφία που συγκλόνισε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Η φωτογραφία του Γιάννη Παπαγιαννάκη όπου έχει «λυγίσει» με όσα αντικρίζει μπροστά του μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι από τις εμβληματικότερες των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Παπαγιαννάκης αναφέρθηκε στις πρώτες σκληρές εικόνες που αντίκρισε φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας, αλλά και τη συγκλονιστική φωτογραφία.

«Ο φακός με απαθανάτισε χωρίς να το γνωρίζω»

«Εκείνη τη στιγμή που με απαθανάτισε ο φακός χωρίς να το γνωρίζω, ήμουν πάνω από τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας, ρούχα, καλλυντικά σκεπασμένα με αίμα και κομμάτια από τη σάρκα της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ μίλησε για τη θλίψη και την οργή που ένιωσε φτάνοντας στο σημείο και βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες και παραδέχτηκε ότι ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις μετά από δυστυχήματα, αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας του.

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που είχε, ήταν το χειροκρότημα των παιδιών που προπονεί στο κολυμβητήριο, όταν τον υποδέχτηκαν στην πρώτη προπόνηση μετά την τραγωδία.