Τέμπη: «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου» – Θρήνος στην κηδεία της Αθηνάς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τραγωδία στα Τέμπη: Η 34χρονη Αθηνά, μητέρα ενός μικρού παιδιού, θύμα του πολύνεκρου δυστυχήματος κηδεύεται στην Κατερίνη, ενώ ο σύζυγός της που ήταν κι εκείνος στο τρένο παραμένει στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σε βαρύ κλίμα και με λυγμούς των συγγενών και φίλων ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία της 34χρονης Αθηνάς Κατσαρά στον Ιερό Αγίας Άννας στην Κατερίνη.
Η 34χρονη μητέρα επέβαινε στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Κατά την έξοδο του φέρετρου ακούγονται κραυγές από τη μητέρα της που δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί της έφυγε. Ο σύζυγός της με τον οποίο ταξίδευαν μαζί συνεχίζει να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λάρισας και δεν παρευρέθηκε στην κηδεία.

«Αγάπη μου! Κορίτσι μου! Αθηνά μου!» φώναζε η χαροκαμένη μητέρα. «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου, είναι άδικο.»

Η γυναίκα καθόταν στο 5ο βαγόνι, ωστόσο, είχε πάει στο κυλικείο την ώρα που έγινε το μοιραίο. Η Αθηνά ήταν από τα πρώτα άτομα που ταυτοποιήθηκε και η πρώτη που κηδεύεται. Στο μεταξύ υπάρχουν ακόμα γονείς που δεν ξέρουν τι έχουν απογίνει τα παιδιά τους.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Αγία Άννα Κατερίνης. Η σορός της έφτασε πριν λίγο στην εκκλησία μέσα σε λευκό σφραγισμένο φέρετρο.

Η απόφαση για τα σφραγισμένα φέρετρα, όπως και για την ταυτοποίηση των σορών μόνο μέσω DNA, πάρθηκε καθώς οι σοροί είναι μη αναγνωρίσιμες, άλλες απανθρακωμένες και άλλες διαμελισμένες. Όπως τόνισε η Μίνα Γκάγκα είναι μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία για τους συγγενείς.

Ψυχολόγοι παρακολουθούν τις οικογένειες των θυμάτων για να τους βοηθήσουν. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 57, ενώ οι ταυτοποιήσεις έχουν ξεκινήσεις από την πρώτη στιγμή.