Σεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ ανέσυρε 6χρονη από τα συντρίμμια – Δείτε βίντεο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη διάσωση ενός εξάχρονου κοριτσιού από τα συντρίμμια κατάφερε η ελληνική ΕΜΑΚ, μετά από πολύωρες προσπάθειες. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όμως, ο απεγκλωβισμός της προκάλεσε συγκίνηση στους Έλληνες διασώστες που αγκαλιάστηκαν, ενώ νωρίτερα απεγκλώβισαν 50χρονο, πατέρα τετραμελούς οικογένειας.

Δυστυχώς, τραγική κατάληξη είχαν οι προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ να ανασύρουν από τα συντρίμμια την 7χρονη Φατμά, αδελφής της εξάχρονης, που εγκλωβίστηκε επτά μέτρα κάτω από τη γη, μετά τους σεισμούς στην Τουρκία.  Το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε.

Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, οι διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας εξήγησε ότι το κτήριο ήταν καινούριο και υπέστη ζημιές σε δύο υποστηλώματα όμως στην κατάρρευση διατηρήθηκε ζωτικός χώρος που επέτρεψε στο παιδί να μείνει ζωντανό. Ο ίδιος απέδωσε την κατάρρευση στις εδαφικές συνθήκες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ