Δεν εντοπίστηκε η σύντροφος του Φύσσα, ενημέρωσε το δικαστήριο η Aστυνομία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εγγραφο με το οποίο ενημερώσαν το Πενταμελές Εφετείο Κακούργηματων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα ούτε στην επαρχία ούτε στην Αττική, προσκομίσαν σήμερα στη δίκη οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη μάρτυρα το δικαστήριο είχε διατάξει βίαια προσαγωγή. Η σύντροφος του Π. Φύσσα κλήθηκε από την έδρα μετά από αίτημα της υπεράσπισης, προκειμένου να καταθέσει για όσα είδε και έζησε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε η αστυνομία σήμερα το δικαστήριο, η μάρτυρας αναζητήθηκε σε επαρχιακή πόλη σε σπίτι συγγενικού προσώπου της αλλά δεν ανευρέθη. Ακόμη αναζητήθηκε και στην Αττική αλλά επίσης δεν εντοπίστηκε. «Είναι θέμα ουσίας, δεν μπορεί το 2023 να κρύβεται ουσιώδης μάρτυρας. Είναι εμπαιγμός! Δέκα χρόνια εμπαιγμός! Η μάρτυρας δεν κλήθηκε καν στις ειδικές ανακρίτριες», είπε η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου αντιδρώντας στη μη εμφάνιση της μάρτυρα.

Εν τω μεταξύ, η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Μιχ. Ξυπόλητου, ο οποίος είχε βρει τον 34χρονο μουσικό στην καφετέρια Κοράλλι και στη συνέχεια όταν σηκώθηκαν να φύγουν είδε άτομα να μαζεύονται γύρω από το χώρο που είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους.

"Είδα κάτι άτομα με μαδέρια που χτυπούσαν με αυτά τον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου" είπε στη κατάθεσή του ο μάρτυρας και συνέχισε:

"Βγαίνει ένας κύριος, μας παρουσιάστηκε σαν αστυνομικός και μας λέει παιδιά μην γίνει καμία φασαρία. Πήγε και σε αυτούς που είχαν μαζευτεί στα αυτοκίνητα. Γυρνάει και μας λέει τα παιδιά είναι της γειτονιάς λένε να φύγετε εσείς. Απαντάει τότε ο Παύλος και εγώ της γειτονιάς είμαι" περιέγραψε ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως ο ίδιος και η παρέα του αποφάσισαν τελικά να φύγουν. Ωστόσο, όπως είπε, όταν περάσαν απέναντι έφτασαν και δύο μηχανές της ΔΙΑΣ ενώ ακούσε την εξής φράση: "Ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε".

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας ανέφερε πως τότε άκουσε τον Παύλο Φύσσα να λέει "τρέχουμε τώρα, τρέχουμε". Τέσσερα άτομα αρχίσαμε να τρέχουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Μπήκαμε σε πυλωτές να κρυφτούμε. Υπήρχαν μηχανάκια που περνούσαν στα στενά ψάχνοντας και φωνάζοντας «κότες βγήτε έξω»» τόνισε ο μάρτυρας.

Ακολούθως ο ίδιος ανέφερε ότι οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασε το περιπολικό πέρασαν χειροπέδες σε εκείνους και τους οδήγησαν στο ΑΤ Κερατσινίου στον ίδιο χώρο με τον Ρουπακιά, ο οποίος στην αρχή νόμιζαν πως ήταν αστυνομικός. Συγκεκριμένα ο κ. Ξυπόλητος ανέφερε: "Σε ένα γραφείο καθόταν ο Ρουκακιάς, τον περάσαμε για αστυνομικό. Του ζητήσαμε και άδεια να καθίσουμε και μας την έδωσε κιόλας. Μας ρώτησε εάν έγινε διαπληκτισμός, εάν είμαστε πολιτικοποιημένοι, τι έγινε, γιατί μας έφεραν εδώ. Ήταν πολύ άνετος. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκε ήταν όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μάθαμε για Παύλο. Τότε ζήτησε να τον μεταφέρουν".