Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά: Για 20 ευρώ δεν αφαιρείς μια ζωή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος» Παναγιώτης Σαμπάνης μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Όπως είπε, η κατάσταση του 16χρονου είναι κρίσιμη. “Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Προσπαθούμε να εμψυχώσουμε λίγο τους γονείς και τη γυναίκα του. Είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα για το παιδί. Θα πάμε όλοι στο. Ιπποκράτειο Νοσοκομείο να πληροφορηθούμε ποια είναι η κατάσταση του παιδιού“.

“Δεν έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο συμβάν. Έβαλε βενζίνη, δεν είχε λεφτά, έφυγε το παιδί, μπορούσαν να το αποφύγουν όλο αυτό. Ήξεραν ότι το παιδί ήταν ανήλικο, 16 χρονών, δεν έκανε κανένα έγκλημα. Δεν πλήρωσε τη βενζίνη, αλλά δεν έπρεπε να γίνει καταδίωξη, να υπάρχουν άσχημες προθέσεις, να σκοτώσουν ένα παιδάκι 16 χρονών, μπορούσαν να το αποφύγουν” τόνισε ο κ. Σαμπάνης.

Υποστήριξε ότι το παιδί δεν χτύπησε κανένα μηχανάκι, ούτε κανένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. “Προσπαθούσε να πάει στο σπίτι του και ακριβώς περνώντας τις γραμμές για να στρίψει αριστερά στον οικισμό πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει στον τοίχο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών“.

Όσον αφορά στα επεισόδια που γίνονται σε διάφορες περιοχές, έκανε έκκληση να ηρεμήσουν όλοι, να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην γίνονται ζημιές. “Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι να δούμε είναι η υγεία του παιδιού. Δεν πρέπει να κάνουμε ζημιές. Πρέπει να κρατηθούμε. Κάνω έκκληση σε όλους να ηρεμήσουμε. Προσπαθούμε να έχουμε επικοινωνία με τους προέδρους σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας έχει εκτάκτως συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να δούμε τι θα γίνει», δήλωσε ο κ. Σαμπάνης.

«Δεν λέμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί. Ήμαρτον! Υπάρχουν και καλοί, υπάρχουν και κακοί, αλλά να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός. Δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος από το συμβάν στο Πέραμα. Επαναλαμβάνεται το ίδιο με το 16χρονο παιδάκι που κάλλιστα μπορούσαν να το αποφύγουν. Μπορούσαν, είχαν τις δυνατότητες. Δεν έκανε ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Έβαλε βενζίνη και έφυγε. Για 20 ευρώ δεν αφαιρείς μια ζωή», κατέληξε.