Κιβωτός του Κόσμου: Λάβρος ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου – «Το αβυσσαλέο μίσος της εκκλησίας κούμπωσε με τα εκλογικά θέλω της κυβέρνησης»


Μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου, ο δικηγόρος του Πατέρα Αντώνιου Θρασύβουλος Κονταξής μίλησε για πρώτη φορά στις τηλεοπτικές κάμερες. Παράλληλα, πρώην φιλοξενούμενος και νυν εργαζόμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» μιλά αποκλειστικά στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για το πώς εκτιμά ο ίδιος τις καταγγελίες ενάντια στην οργάνωση και τον πατέρα Αντώνιο.

Ο δικηγόρος θεώρησε παράνομο τον «εξοστρακισμό» του Πατέρα Αντώνιου, ο οποίος με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται από χθες να πλησιάσει τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

«Δεν υπάρχει καμία κατηγορία ούτε έχει κληθεί κανείς εκ των αναφερομένων στα δημοσιεύματα να απολογηθεί. Αυτό που έχω να δηλώσω σήμερα και δεν αφορά την υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας του πατρός Αντωνίου είναι ότι το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της Κιβωτού συνάντησε την εκλογική αγωνία της Κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ χωρίς καμία προειδοποίηση και παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του Πατρός Αντωνίου. Δεν μπόρεσε καν να μπει στο σπίτι.

Δεν έχει κατοικίες όπως συχνά γράφεται. Αυτή τη στιγμή είναι ανέστιος… Απαιτούμε την άμεση επέμβαση των εισαγγελικών αρχών» είπε ο δικηγόρος του, μιλώντας στους δημοσιογράφους, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της Κιβωτού, ο Θρασύβουλος Κονταξής, συμπλήρωσε: «Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτίνου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», τονίζοντας ότι ο πατήρ Αντώνιος που έμενε στην Κιβωτό του κόσμου, δεν έχει πού αλλού να μείνει με την οικογένειά του.