Θεσσαλονίκη: «Γιώργο σε αγαπώ» είπε στον άνδρα της έξω από το δικαστήριο γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας


Ο άνδρας επιτέθηκε και σε αστυνομικούς – Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες.

Τον περιοριστικό όρο να μη προσεγγίσει την σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων έως την εκδίκαση της υπόθεσης, επέβαλε το δικαστήριο στον 32χρονο που, τα ξημέρωματα της Κυριακής, συνελήφθη για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και για βία κατά υπαλλήλων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και ζήτησε να δικαστεί, ωστόσο η υπόθεση αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες, λόγω απουσίας των αστυνομικών που δέχθηκαν λεκτική και σωματική βία και είναι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε και η 27χρονη σύζυγος του κατηγορούμενου, κρατώντας στην αγκαλιά της το κοριτσάκι τους, ηλικίας μόλις δύο μηνών, το οποίο προηγουμένως θήλαζε έξω από τη δικαστική αίθουσα. Η ίδια εμφανίστηκε με κοκκινίλες στο πρόσωπο και μετά τον περιοριστικό όρο που επέβαλε το δικαστήριο, δήλωσε πως θα μετακομίσει προσωρινά στην μητέρα της και είπε προς τον σύζυγό της, «Γιώργο, σε αγαπάω».

Πως έγινε το περιστατικό

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής, ύστερα από κλήσεις που δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης από πολίτες που ανέφεραν ότι εντός του διαμερίσματος της οικογένειας εξελίσσεται πιθανό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά την προσπάθεια διερεύνησης του περιστατικού, μόλις οι αστυνομικοί του Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας έφτασαν στο διαμέρισμα, δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τον 32χρονο ένοικο του διαμερίσματος, ενώ στην συνέχεια με χρήση σωματικής βίας επιτέθηκε σε έναν εξ αυτών, οπότε και συνελήφθη με τη συνδρομή δυνάμεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση και απόπειρα φθοράς.Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.