Ο διάλογος του παιδοβιαστή με τον 13χρονο – «Προσπαθούσε να μάθει για μένα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εξοργίζει ο τρόπος με τον οποίο ο 46χρονος άνδρας είχε προσεγγίσει πριν από 6 χρόνια το 13χρονο παιδί. Η συνομιλία στο Facebook, που ευτυχώς είδε έγκαιρα η μητέρα του και ανέλαβε δράση.

Ο νεαρός, ο οποίος πριν από επτά χρόνια, σε ηλικία 13 ετών, βρέθηκε στο στόχαστρο του παιδοβιαστή με το λευκό βαν, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου για τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο 46χρονος άνδρας, που έχει πλέον αποφυλακιστεί, αφού καταδικάστησε σε 25 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων και μία απόπειρα βιασμού.

«Με προσέγγισε μέσω Facebook. Άρχισε να μου πιάνει φιλική κουβέντα. Προσπαθούσε να μάθει πράγματα για μένα για την καθημερινότητά μου και τέτοια, ώστε να βρει μετά το πάτημα για να κανονίσει αυτοπροσώπως συνάντηση. Μου είχε πει ότι ήταν στα 30 κάπου. Αυτός ήταν 41-42 ετών. Ήταν ψεύτικες (οι φωτογραφίες) εννοείται. Προσοχή στα άδεια προφίλ, δηλαδή συγκεκριμένος άνθρωπος είχε άδειο προφίλ», υπογραμμίζει ο 20χρονος.

«Πώς ξέρουμε ότι δεν θα ξανακάνει τα ίδια;»

«Ήταν μια-δύο φωτογραφίες», θυμάται ο 20χρονος, «ίσα-ίσα για να δείξει και καλά ότι είχε κάποιο πρόσωπο. Είχα αφήσει τον υπολογιστή μου ανοιχτό, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στο Facebook. Με ανοιχτές φάτσα-κάρτα τις συζητήσεις, ώστε όταν εγώ απουσίαζα από το σπίτι μπήκε η μητέρα μου στο δωμάτιο και είδε τον υπολογιστή και κατά συνέπεια τις συζητήσεις».

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, λυπάμαι γι’ αυτά τα παιδιά, που τελικά κατάφερε και έκανε αυτό που ήθελε να κάνει. Αυτή ακριβώς ήταν η ερώτησή μου κι όταν βγήκε. Πώς ξέρουμε; Οκ, έδειξες καλή διαγωγή στη φυλακή, αλλά πού ξέρω εγώ, ότι τα ίδια που έκανες δεν θα τα ξανακάνεις τώρα που βγήκες;».

Η φρικιαστική συνομιλία στο Facebook

Είναι φρικιαστικός ο τρόπος με τον οποίο ο 46χρονος άνδρας είχε προσεγγίσει πριν από 7 χρόνια τον – τότε 13χρονο – νεαρό.

Παιδεραστής: Τι κάνεις μπουμπούκι μου;
Ανήλικος: Ποιος είσαι;
Παιδεραστής: Ο άνθρωπός σου…
Ανήλικος: Ποιος άνθρωπος;
Παιδεραστής: Αυτός που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι έχεις στο κεφαλάκι σου. Πού μένεις;
Ανήλικος: (Γράφει περιοχή)
Παιδεραστής: Τώρα μόλις περνάω από εκεί και θα σε πάρω. Είσαι μόνος τώρα;
Ανήλικος: Τέτοια ώρα είμαι πάντα μόνος…
Παιδεραστής: Δεν θες να κατέβεις να σε γνωρίσω που το θέλω πολύ και να πάμε βόλτα με το ωραίο μου αυτοκίνητο;

Η φρίκη που ένιωσε η μητέρα, όταν διάβασε αυτές τις συνομιλίες, δεν περιγράφεται με λέξεις.

Παιδεραστής: Είμαι ήδη κοντά σου και νιώθω ήδη πως σε έχω δει.
Ανήλικος: Με δουλεύεις;
Παιδεραστής: Όχι, είμαι δίπλα σου.
Ανήλικος: Πού ακριβώς;
Παιδεραστής: Στην Οδό…
Παιδεραστής: Να έρθω επάνω;

«Ευτυχώς, έπεσε στην αντίληψή μου αυτή η συνομιλία έγκαιρα. Απευθύνθηκα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», αναφέρει η μητέρα του αγοριού, που παρ’ ολίγον να πέσει θύμα του παιδοβιαστή.

Κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος

Κι αν ο 13χρονος τότε γλίτωσε από τα χέρια του έστω και την τελευταία στιγμή, ένα 14χρονο κορίτσι και ένα 15χρονο αγόρι έζησαν την απόλυτη φρίκη μέσα σε αυτό το λευκό βαν, όπου ο παιδοβιαστής είχε φτιάξει αυτοσχέδιο κρεβάτι, με σύνεργα, αλλά και δεκάδες γλυκίσματα με τα οποία δελέαζε τα ανυποψίαστα θύματά του.

Μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα στρώμα, κουβέρτες, καθώς και πλήθος ζαχαρωτών, σοκολάτες και άλλα.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως οι διεστραμένες ορέξεις του ήταν τέτοιες, που ο 40χρονος, το 2014, δεν έμεινε μόνο στο βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας, αλλά ξύρισε μέχρι και το κεφάλι της για να την κάνει να μοιάζει – όπως λέει – με αγοράκι.

Η 14χρονη που βίασε δεν ξεπέρασε ποτέ το σοκ

«Μου έχει κάψει τα σπλάχνα μου, καταλαβαίνετε; Αυτό που σας λέω το καταλαβαίνετε; Μου έχει κάψει τα σπλάχνα μου, με αυτή τη ζημιά που έχει κάνει στην εγγονή μου. Ακόμη δεν έχει γίνει καλά το κοριτσάκι, έχει σοκ. Αφού τον είδε στην τηλεόραση κι άρχισε φωνές και κλάματα. Καταρχήν, δεν βγαίνει έξω από το σπίτι. Από πέρσι μέχρι τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν βγαίνει έξω από το σπίτι, γιατί ντρέπεται τον κόσμο. Εμείς, οι τσιγγάνοι δεν έχουμε το συνήθειο αυτό, να είμαστε με κομμένα μαλλιά και να βγούμε δεξιά – αριστερά έξω. Από τότε που έγινε η ζημιά, φοράει κουκούλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο παππούς τής 14χρονης.

Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο για το 14χρονο κοριτσάκι, που ακόμα και ένα χρόνο μετά δεν είχε βγει από το σπίτι.

«Γι’ αυτό σας λέω, θέλω σας παρακαλώ να τιμωρηθεί ο άνθρωπος. Τώρα πάλι τον γνώρισε στην τηλεόραση και φώναζε αυτός είναι! Κατάλαβες; Άρχισε και φώναζε το κορίτσι, αυτός είναι, αυτός, αυτός! Και χθες τον είδε στην τηλεόραση, έγινε η σύλληψη, τον γνώρισε φατσικά, φώναζε και έκλαιγε», λέει ο παππούς της.

Η ζωή του παιδιού είχε μετατραπεί στην απόλυτη κόλαση. Ένα τραύμα, που όχι μόνο δεν επουλώνεται ποτέ, αλλά επανατραυματίζεται στην είδηση ότι αυτός ο 46χρονος άντρας, που συνελήφθη το 2015 και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης, αποφυλακίστηκε πριν λίγα 24ωρα, έχοντας παραμείνει στις φυλακές μόλις 6,5 χρόνια.

«Την πηγαίνανε (οι αρχές) γύρω – γύρω στην περιοχή μπας και θυμηθεί κι έκλαιγε το παιδί, ‘δεν μπορώ να πάω, δεν μπορώ να πάω’ κι έκλαιγε. Και την πήγαιναν γύρω – γύρω όλη την Αθήνα, μπας και θυμηθεί το σπίτι και την οδό», αναφέρει ο παππούς τής κοπέλας.

Και όλα αυτά, με τον 46χρονο σήμερα παιδοβιαστή να ισχυρίζεται τότε στην απολογία του, ότι όλες οι ερωτικές πράξεις έγιναν με τη… συναίνεση των παιδιών!

Πηγή: in.gr