Καλάθι του νοικοκυριού: Πρεμιέρα σήμερα με 70+ προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρεμιέρα για το «καλάθι του νοικοκυριού» σήμερα με αρκετές προσδοκίες αλλά και δυσκολίες για την επιτυχία του μέτρου που έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση βασικών αγαθών σε ανταγωνιστικές τιμές.

Tα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ  έχουν αναρτήσει τα ειδικά σήματα επί των προϊόντων που δήλωσαν κάθε μία ότι συμμετέχουν στο «καλάθι» τους προσφέροντας στους καταναλωτές μία γκάμα αγαθών στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Ήδη η ειδική ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr/householdBasket έχει μεγάλη επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσλειτουργίες.

Αν και με βάση την πρόσφατη υπουργική απόφαση, τα σούπερ μάρκετ έχουν περιθώριο ως σήμερα στις 9 το πρωί να κοινοποιήσουν τις λίστες τους στην ειδική πλατφόρμα του υπ. Ανάπτυξης, οι περισσότερες αλυσίδες είχαν σπεύσει να κοινοποιήσουν το «καλάθι» το οποίο συγκρότησαν ήδη από χθες το απόγευμα. Γι αυτό εξάλλου και η περιοδεία του υπ. Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη, συνοδεία του αναπληρωτή του κ. Ν. Παπαθανάση, του ΓΓ Εμπορίου Σωτ. Αναγνωστόπουλου και του διοικητή της ΔΙΜΕΑ κ. Χαρ. Μελισσινού σήμερα σε καταστήματα σούπερ μάρκετ των βορείων προαστίων προγραμματίστηκε απ’ την έναρξη του ωραρίου.

«Όπως βλέπουμε από την πρώτη αυτοψία, επειδη υπήρχε μια ανησυχία ότι θα έχουμε προϊόντα μόνο ιδιωτικής ετικέτας, αποδεικνύεται ότι έχουμε και επώνυμα» παρατήρησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε, μάλιστα, ότι «η εντολή για τους ελέγχους από την ΔΙΜΕΑ είναι διπλή: έλεγχος σε όλα τα καλάθια για να δούμε ότι είμαστε σε τιμές κάτω της 3ης Οκτωβρίου και δεύτερον να συνεχιστούν οι έλεγχοι για τα πλαφόν. Δεν θα γίνει χαμός σε όλα τα άλλα».