ΚΡΗΤΗ: Το πριν και το μετά της αποκόλλησης του βράχου δεκάδων τόνων που καταπλάκωσε τα ενοικιαζόμενα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τεράστιος είναι ο βράχος που αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αγία Φωτιά Ιεράπετρας, προκαλώντας τον θάνατο της 45χρονης γυναίκας από την Σλοβενία η οποία είχε έρθει διακοπές με την οικογένειά της.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του cretapos.gr, ο τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ακριανά δωμάτια του καταλύματος ισοπεδώνοντάς τα.

Οι εικόνες του πριν και του μετά είναι χαρακτηριστικές και καταδεικνύουν το πόσο μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε. Υπολογίζεται πως είναι δεκάδων τόνων.

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα δύο τελευταία.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από τη Σλοβενία που απολάμβανε τις διακοπές της.

Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς ταβάνι, τοίχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δυστυχώς, κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο 9χρονος γιος της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 45χρονη πέθανε από ασφυξία και βρέθηκε σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι

Ο 51χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Στο έσπευσαν 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, άνθρωποι από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας και ξεκίνησαν μία μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης της 45χρονης γυναίκας και του 10χρονου παιδιού.

Ο 51χρονης εμφανώς συντετριμμένος λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, με αίματα στην μπλούζα του, πήγε ξανά στα ερείπια, βρήκε την κατεστραμμένη τους βαλίτσα, έβαλε όσα πράγματα βρήκε και μαζί με τον γιο του έφυγαν για το σημείο όπου τους υπέδειξαν οι αρχές.

Μέσα σε λίγη ώρα εντοπίστηκε καλά στην υγεία του ο 9χρονος και στη συνέχεια οι έρευνες στράφηκαν στην 45χρονη.