Δικηγόρος 34χρονου για 12χρονη: «Είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη φαίνεται 18 με 20 ετών» (βίντεο)


Την εξωτερική εμφάνιση του κατ’ εξακολούθηση βιασμένου παιδιού σχολίασε η δικηγόρος του 34χρονου που προφυλακίσθηκε, την Τετάρτη, θέλοντας να «δικαιολογήσει» την αποτρόπαιη πράξη του.

Ο ίδιος, καθώς και ο 33χρονος – που επίσης οδηγήθηκε στη φυλακή – αλλά και ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος, η περίπτωση του οποίου παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο, φέρεται να πλήρωσε τον Ηλία Μίχο για να βιάσει το παιδί μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια.

Δείτε όλα όσα είπε:

Και οι τρεις εντοπίστηκαν μέσω των διαδικτυακών αποτυπωμάτων τους. Η δικηγόρος υποστήριξε πως ο πελάτης της «δεν κατάλαβε» την πραγματική ηλικία του παιδιού.

«Μη γνωρίζοντας ότι η κοπέλα είναι 12, διότι δεν ξέρω αν είδατε φωτογραφίες είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη και φαίνεται 18 με 20 ετών, βγήκε ένα βράδυ μαζί της» είπε προκλητικά η δικηγόρος Γιώτα Παντελεάκη μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

«Βέβαια δεν φαινόταν η ηλικία της! Εχετε δει φωτογραφίες; Είναι πάρα πολύ ψηλή, είναι εύσωμη, πλασαριζόταν στο site σαν 17χρονη. Οταν την είδε, θεώρησε ότι είναι 18 με 20 ετών. Κατηγορείται ο άνθρωπος ότι εν γνώσει του προέβη σε ασελγή πράξη» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Στο ίδιο μοτίβο, αν και με πιο «μαζεμένη» ρητορική, κινήθηκε και ο Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος του επίσης προφυλακισθέντα 33χρονου.

«Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι γενικά και αόριστα ως προς τον χρόνο, ως προς το αυτοκίνητο, ως προς πολλά άλλα. Ο εντολέας μου δεν αρνήθηκε τη συνάντηση όμως υπάρχει και ένα νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε. Η παράγραφος 3 για την οποία κατηγορείται, δηλαδή για γενετήσια πράξη, αναφέρει πως αν κάποιος έρθει σε επαφή με 15 ετών και 1 ημέρα, η φυλάκιση είναι 3 έτη και η δίωξη είναι πλημμεληματική. Σε πλημμελήματα δεν χωρεί προσωρινή κράτηση όπως γίνεται σε αυτή την περίπτωση» είπε ο δικηγόρος του 33χρονου Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

Ωστόσο, το παιδί είναι πολύ μικρότερο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «ο εντολέας μου ήρθε σε επαφή, όχι σε ερωτική επαφή» και «ίχε την εντύπωση ότι έρχεται σε επαφή με ένα άτομο 17 ετών», προαναγγέλοντας προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο.

Είπε ακόμη πως κατέθεσε στην ανακρίτρια και την έκθεση του ψυχιάτρου που διόρισε η πλευρά του 33χρονου στην οποία καταδεικνύεται «ότι η πνευματική του δυνατότητα δεν είναι αυτή της ηλικίας του».