Μάχη για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης – Άρχισαν οι ψεκασμοί πεύκων στα 3Β και Άλιμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Του Βασίλη Γραμμένου…

Ο Δήμος  Bάρης Βούλας  Βουλιαγμένης καθώς επίσης και ο Δήμος Αλίμουξεκίνησαν τους ψεκασμούς στα πεύκα των πόλεων που βρίσκονται σε δρόμους, αλσύλια, σχολεία και παιδικές χαρές, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πιτυοκάμπης.

Οι ψεκασμοί σύντομα θα καλύψουν το σύνολο των πόλεων και αποτελούν προληπτική προστασία των δέντρων από τις κάμπιες.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Βαμβασάκης δήλωσε στο anatropionline.gr:

vamvasakis

Yπάρχει σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου. O ψεκασμός των δένδρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθεί κατά πολύ ένα πρόβλημα που ταλανίζει τόσο τους δημότες όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.

H κάμπια των πεύκων η πιτυοκάμπη είναι από τους σημαντικότερους εχθρούς του πεύκου.Το προνυμφικό στάδιο του εντόμου καταναλώνει μεγάλο μέρος της φυλλικής επιφάνειας με αποτέλεσμα να περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξη των νεαρών δένδρων,ενώ υψηλές προσβολές για συνεχόμενα έτη μπορούν να οδηγήσουν στην ξήρανση νεαρών αλλά και μεγάλων σε ηλικία πεύκων. Ο ψεκασμός γίνεται με βιολογικό εντομοκτόνο στομάχου με εκλεκτική δράση κατά των προνυμφών των λεπιδοπτέρων. Δρά με την κατάποση με την οποία οι προνύμφες σταματούν να τρέφονται και σε μερικές μέρες πεθαίνουν. Συγχρόνως το συγκεκριμένο εντομοκτόνο δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο για άλλα θηλαστικά για διάφορα έντομα και κυρίως για τις μέλισσες. Ο ψεκασμός με το συγκεκριμένο βιολογικό προιόν για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης γίνεται σε 5500 δέντρα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, σε πάρκα, πλατείες και σχολεία.

Στο σημείο δε αυτό θα πρέπει να υπομνησθεί ότι η κάμπια αποτελεί πηγή αλλεργιών με δυσάρεστα συμπτώματα, κυρίως για τα παιδιά!

Δείτε εικόνες

%cf%88%ce%b5%ce%ba1-1

%cf%88%ce%b5%ce%ba

Πηγή: anatropionline.gr