Αυτός είναι ο 8χρονος που έβγαλε νοκάουτ ληστή στα Χανία – «Ο ληστής ήταν άσπρος σαν το πανί»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Γιάννης, ένα αγοράκι 8 ετών που ζει στα Χανιά, όχι απλώς κατόρθωσε να αποτρέψει έναν έφηβο από το να τον κλέψει, αλλά τον έτρεψε και σε φυγή. Ο πιτσιρικάς ξάπλωσε στο έδαφος τον επίδοξο ληστή, χρησιμοποιώντας μια λαβή της πολεμικής τέχνης Μουάι Τάι.

Το αποτέλεσμα αυτού; Ο νεαρός δράστης, ο οποίος επιχείρησε να αποσπάσει από το παιδί τα λεφτά που του είχε δώσει ο πατέρας του, απέτυχε παταγωδώς και τράπηκε σε φυγή. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο μικρός είπε πως τη στιγμή που ο επίδοξος κλέφτης -μέλος μιας παρέας μεγαλύτερων νεαρώn- πήγε να του αρπάξει την κάρτα και τα ψώνια που τον είχε στείλει να κάνει η μητέρα του, εκείνος τον έπιασε από τους ώμους και του έκανε μια συγκεκριμένη λαβή.

Ο 8χρονος που προπονείται στο Μουάι Τάι, αντέδρασε έτσι ενστικτωδώς, προσπαθώντας να αμυνθεί. Έδειξε μάλιστα στην εκπομπή, με τη βοήθεια του προπονητή του, ποια ακριβώς κίνηση έκανε στον κλέφτη. Στη συνέχεια η μητέρα του δήλωσε πως ο γιός της όταν γύρισε σπίτι, άργησε να συνέλθει και ήταν τρομαγμένος. «Πέρασαν 1-2 λεπτά για να συνέλθει. Είχε γίνει άσπρος σαν το πανί. Την κάρτα και τα ψώνια μου τα γύρισε στο σπίτι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο προπονητής του μικρού ανέφερε πως δεν θέλει να πάρουν όλα τα παιδιά το μήνυμα ότι πρέπει να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο και παρά την χαρά που νιώθει για τον γενναίο του μαθητή που απέδρασε από αυτή την κατάσταση, είπε μεταξύ άλλων πως: «O,τι είναι αυτό που μας ζητούν να το δίνουμε, να γυρνάμε ασφαλείς στο σπίτι και από εκεί και πέρα υπάρχουν αρμόδιοι να μπορέσουν να βοηθήσουν στο πρόβλημα».