Βουβός θρήνος στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη: Διέρρευσαν 30 χρόνια μετά, φώτο της που δεν είχαμε ξαναδεί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών και σήμερα, Πέμπτη το μεσημέρι, φίλοι, συνάδελφοί και θαυμαστές είπαν το «τελευταίο αντίο» στην ηθοποιό, στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός της θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Η ηθοποιός σε ένα χειρόγραφο σημείωμα που άφησε πίσω της ζητούσε, όταν πεθάνει, να αποτεφρωθεί.

«Εγώ η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου και της Δόμνας επιθυμώ όταν φύγω από αυτό τον κόσμο αντί να ταφώ, να καώ», ανέφερε χαρακτηριστικά το σημείωμα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News.

Ακολούθησε θρίλερ με την αποτέφρωσής της, με τον ψυχίατρο και στενό της φίλο, Δημήτρη Σούρα, να αποκαλύπτει όσα συνέβησαν λίγο μετά τον θάνατό της.

«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κηδεία ήταν ότι η Μάρθα δεν ήθελε να ταφεί, ήθελε να καεί. Άφησε ένα γράμμα ιδιόχειρο το οποίο έγραφε ότι ήθελε να καεί. Όταν έγινε αυτό το χαρτί, κανείς δεν ήξερε ότι έπρεπε να πάει σε συμβολαιογράφο. Δεν ήταν θέμα οικονομικό, ήταν θέμα ταφής ή μη ταφής. Το άφησε στην Ντόρα Δούμα λοιπόν, εκείνοι όμως ήθελαν να είναι υπογεγραμμένο ή να υπάρχουν συγγενείς πρώτου βαθμού να το υπογράψουν, δεν υπάρχουν όμως γιατί έχουν πεθάνει», υπογράμμισε ο Δημήτρης Σούρας στην εκπομπή “Mega Καλημέρα”.

Ωστόσο, η διαδικασία προχώρησε, τηρώντας έτσι την επιθυμία της ηθοποιού, η οποία και θα αποτεφρωθεί.

Το παιδί που έχασε η Μάρθα Καραγιάννη

Η ηθοποιός είχε εξομολογηθεί για το παιδί που έχασε πάνω στη γέννα, ενώ δεν γεύτηκε ποτέ την μητρότητα, κάτι το οποίο ήταν και το μεγάλο της παράπονο.

«Ξεκίνησα να κάνω οικογένεια. Τελικά δεν έγινε. Στο γάμο μου με τον Μίμη Στεφανάκο, έχασα το μωρό πάνω στη γέννα. Έπαθα σοκ. Ο γιατρός μου έλεγε: “Είσαι νέα. Θα το ξεπεράσεις”. Αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Μέχρι τα 40, η μητρότητα ήταν το απωθημένο μου. Ήταν ένα καρφί στην καρδιά μου. Τώρα πια, δε μ’ ενοχλεί. Βέβαια, δε γεύτηκα τη μητρότητα, που λένε ότι είναι σπουδαίο πράγμα και το καταλαβαίνω, αλλά δε γίνονται όλα όπως τα θέλουμε εμείς», είχε επισημάνει η Μάρθα Καραγιάννη, σε μια συνέντευξή της στον Τάσο Τρύφωνος.

Οι συνάδεφλοι της Μάρθας Καραγιάννη σε σπάνια στιγμιότυπα με την αξέχαστη ηθοποιό: