Σοκ στη Λέσβο: Πήγε να ανατινάξει το μαγαζί του αδερφού του και κάηκε ζωντανός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ο αδερφός μου έπρεπε να είναι στη φυλακή»

Σε τραγωδία κατέληξαν οι καβγάδες ανάμεσα σε δύο αδέρφια στη Λέσβο, με τον έναν από τους δύο να χάνει τη ζωή του, στην προσπάθειά του να εκδικηθεί το ίδιο του το αίμα.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ένας 71χρονος στον Πολίχνιτο έβαλε πρώτα φωτιά στο σπίτι του αδερφού του, με τον οποίο φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές, και στη συνέχεια έκαψε το αυτοκίνητό του που ήταν στο γκαράζ. Ο 62χρονος Άγγελος Κρικλάνης εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι του, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδερφός του είχε σκοπό να τον κάψει ζωντανό μέσα στο σπίτι του.

Στη συνέχεια ο 71χρονος μπούκαρε με το αγροτικό αυτοκίνητό του μέσα στο μαγαζί ειδών υπόδησης και ένδυσης που διατηρούσε ο αδελφός του μεταφέροντας δύο φιάλες υγραερίου και έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός και ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 71χρονος ο οποίος είχε επιστρέψει από την Αμερική και εξέδιδε αγγλόφωνη εφημερίδα στην Αθήνα, κατηγορούσε τους νεκρούς γονείς του αλλά και τον αδερφό του ότι είχαν οικειοποιηθεί τα χρήματα που ο ίδιος είχε βγάλει όταν εργαζόταν στο εξωτερικό.

Ο ίδιος είχε συχνούς καβγάδες με τον αδερφό του αλλά και με τους συγχωριανούς του, κανένας όμως δεν περίμενε να οδηγηθεί σε αυτό το σημείο. 

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου είχε γενικά μια προβληματική συμπεριφορά απέναντί μου και απέναντι γενικά στην κοινωνία. Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή. Τον συντηρούσα σε όλη μας τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά ζητήματα σοβαρά. Έβαλε φωτιά στο σπίτι και στο μαγαζί μου με ρούχα και είδη δώρων. Ευτυχώς πρόλαβα και βγήκα έξω, είναι απίστευτα όλα αυτά», είπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο θανών φέρεται να έδωσε πολλά χρήματα στους δικούς του για να αγοράσουν το μεγάλο κατάστημα που άνοιξε το 1974 και κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια ο πατέρας του φέρεται να άφησε αυτή την περιουσία στον έτερο γιο και αυτό να εξαγρίωσε τον μεγαλύτερο, καθώς έγινε φανερό το έλλειμμα εμπιστοσύνης με τους καβγάδες να φουντώνουν. Για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, ο θανών φέρεται να έχασε στη συνέχεια την περιουσία του και να διεκδικούσε μέρος της από το κατάστημα ρουχισμού και να ζει από τον αδερφό του, όπως μας είπε ο τελευταίος.