Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χιόνια και καταιγίδες θα πλήξουν ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα


Eπιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

24635b505e2a3e792c7dce2789b74ef1 XL

Αύριο, Τέταρτη (29-01-2014), από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας καθώς και πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Και με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που βρίσκονται από το μεσημέρι της κυριακής έξω από τα σπίτια τους λόγω του ισχυρού σεισμού.

Η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βράδυ της Τρίτης. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.