Κούγιας για Πισπιρίγκου: Αναλαμβάνω «την πιο αθώα κατηγορούμενη του κόσμου, έχω αηδιάσει»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα», είπε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, επιπλέον συμπλήρωσε πως «έχει αηδιάσει» με όσα έγιναν σε βάρος της.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας εξομολογήθηκε την εφημερίδα Πελοπόννησος και στο pelop.gr, πως μετά το χειρουργείο που έκανε είχε τον χρόνο και διάβασε όλη την δικογραφία.

Είπε επίσης πως εδώ και 3 μήνες συζητά με μέλη της οικογένειας Πισπιρίγκου, όμως αν δεν διάβαζε την δικογραφία και τα στοιχεία που υπήρχαν, δεν θα μπορούσε να απαντήσει θετικά.

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου, η οποία εκδόθηκε χθες το απόγευμα γίνεται λόγος για «πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη» και «χωροφυλακιστική προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας».

Ο Αλέξης Κούγιας δίνει στην ανακοίνωση του, το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει κάνοντας λόγο για καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητας της εντολέως του για ιδιοτελείς σκοπούς.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας».

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα αναφέρει πως στα 50 χρόνια που ασκεί τη δικηγορία δε συνάντησε ποτέ «τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις».

Πηγή: cyclades24.gr