Φωτιά στην Πεντέλη: Ταυτοποιήθηκε ο «μαυροντυμένος» εμπρηστής (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σχέδιο εμπρησμού «βλέπουν» οι αστυνομικές αρχές για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) στη Πεντέλη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM, οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση του «μαυροντυμένου» εμπρηστή, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού, Alpha, να βάζει φωτιά σε σημείο με δέντρα στην Χριστούπολη Σπάτων.

Σημειώνεται ότι περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (20/7) στις 05:56 και το εν λόγω σημείο απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα ενεργά μέτωπα και πιθανότατα ο άγνωστος άνδρας να επιθυμούσε μια νέα εστία φωτιάς, την ώρα που υπήρχε μεγάλη διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τώρα ποιοι είναι οι συνεργοί του και πού αλλού εμπλέκεται.

Τι έχει γίνει

Ένας γείτονας που είδε το περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε τα εξής: «Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες». Ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο να σβήνει την φωτιά με τον πυροσβεστήρας και αυτός με τη σειρά του δήλωσε ότι: «Είδα τι έκανε και σκέφτηκα να κινηθώ προς το μέρος του. Όμως βλέποντας τη φλόγα αμέσως άρπαξα τον πυροσβεστήρα και έτρεξα. Φυσούσε τόσο δυνατά με ριπές που ήταν θέμα δευτερολέπτων να επεκταθεί, όπως στο Πανόραμα, στα δύο χιλιόμετρα».

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο: