Λάρισα: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς – Ένας τραυματίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκηνές χάους επικράτησαν την περασμένη Τρίτη (12.07.2022) μέσα στο νοσοκομείο της Λάρισας. Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς, τους έβρισε και άρχισε να τους απειλεί.

Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό σημειώθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λάρισας, και αφού οι γιατροί της Ορθοπεδικής είχαν ολοκληρώσει τη θεραπεία του ασθενή. Ο συνοδός, χωρίς να διευκρινίζεται στην ανακοίνωσή τους, άρχισε να βρίζει, να απειλεί και να ξυλοκοπά τους γιατρούς. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ένας γιατρός.

«Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση , περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ)» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης, που ζητά μέτρα για να εφημερεύουν με ασφάλεια οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν Ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ το βράδυ στις 12/4 , από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των Ιατρών.

Η άσκηση βίας, η εξύβριση και οι απειλές από τον συνοδό του ασθενούς αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση , περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ).

Η Διοίκηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εφημερεύουν με ασφάλεια οι Ιατροί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας».

Με πληροφορίες από larissanet.gr

Πηγή: newsit.gr