Αγωνία στην Πάτρα: Η ολονύχτια μάχη στην ΜΕΘ Παίδων – To ηλεκτροσόκ στο 4 μηνών μωρό για να σωθεί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγωνία και αναστάτωση επικράτησαν αργά χθες το βράδυ στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών για ένα μωράκι μόλις 4 μηνών που έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς παρουσίασε αιφνιδίως πολύ σοβαρή και σπάνια αρρυθμία και εν συνεχεία υπέστη ανακοπή.

OΙ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ

Σύμφωνα με το thebest.gr oι γιατροί της μονάδας με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη επιχείρησαν αρχικά να ανατάξουν το μωρό με φαρμακευτικά σκευάσματα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Γι αυτό και πήραν την απόφαση, σε συνεννόηση με τους γονείς να προχωρήσουν σε ηλεκτρική ανάταση, με ηλεκτροσόκ κάτι που δεν συνηθίζεται σε τόσο μικρές ηλικίες αλλά κριθηκε απαραίτητο για να σωθεί το μωρό.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Χάρη στη σωτήρια επέμβαση των γιατρών  όλα πήγαν καλά και το μωράκι από τα ξημερώματα σταθεροποιήθηκε και παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ιατρικές διαδικασίες και να μεταφερθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα για διερευνηθεί περαιτέρω το πρόβλημα που παρουσιάζει στην καρδιά του.

O ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ “ΣΩΤΗΡΑΣ” ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

«Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν μπορεί να αναταχθεί η αρρυθμία με τα φάρμακα, έπρεπε να προχωρήσουμε σε ηλεκτροσόκ για να σώσουμε το μωρό γιατί η ζωή του ήταν σε κίνδυνο.

Ενημερώσαμε τους γονείς για τη διαδικασία και τους κινδύνους και συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε για να ζήσει το βρέφος.

Ευτυχώς παρότι είναι μια διαδικασία που γίνεται κατά κόρον όταν έχουμε ανακοπή καρδιάς, πήγαν όλα πολύ καλά και το αγοράκι κέρδισε τη μάχη» ανέφερε στο thebest ο Ανδρέας Ηλιάδης.