Γιατρός για 13χρονο ποδοσφαιριστή: «Έβγαζε πολύ αίμα από τον πνεύμονα … Του δώσαμε 32 φάρμακα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ένα παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του» - Πως προσπάθησαν πέντε γιατροί να επαναφέρουν τον 13χρονο που κατέρρευσε σε γήπεδο στην Ερέτρια

Η προσπάθεια που έκανε να φτάσει στην μπάλα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώναπαιδικών ομάδων στο Γυμνό της Ερέτριας, ήταν και η τελευταία για ένα παιδί 13 ετών, το οποίο κατέρρευσε ξαφνικάστο γήπεδο, μπροστά στα μάτια φίλων, συγγενών, συμπαικτών και αντιπάλων χθες το μεσημέρι.

Όλοι προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, του παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες με τη χρήση απινιδωτή που υπήρχε στο γήπεδο, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου πέντε γιατροίέπεσαν πάνω του για να τον σώσουν.

Τον διασωλήνωσαν, του έδωσαν 32 φάρμακα, έκαναν επί μιάμιση ώρα ΚΑΡΠΑ. Αλλά μάταια… Ο 13χρονος είχε «φύγει», χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει το γιατί. Τώρα αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή μήπως και ρίξει φως στα αίτια του ξαφνικού θανάτου του παιδιού.

«Ένα παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του»

Ο Γιώργος Ζέρβας ήταν μεταξύ των πέντε γιατρών που έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τον 13χρονο από την Καλλιθέα και σε ανάρτησή του περιγράφει πως έζησε μια «πρωτόγνωρη, δυσάρεστη εμπειρία» με ένα παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του…

«Με τους συναδέλφους μου σήμερα ζήσαμε μια πρωτόγνωρη, δυσάρεστη εμπειρία…Μετά από μιάμιση ώρα ΚΑΡΠΑ δυστυχώς δεν καταφέραμε να επαναφέρουμε στη ζωή έναν 13 χρόνο αθλητή…Ένα παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του…Καταλαβαίνουμε ό,τι μπροστά στη αξία της ανθρώπινης ζωής όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες…Ειδικά στον δύσκολο καιρό της πανδημίας, συνεχίζουμε όλες μας τις δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στον τακτικό και σχολαστικό προληπτικό έλεγχο!!!»

«Του δώσαμε 32 φάρμακα και τον διασωληνώσαμε αλλά το παιδί είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή», πρόσθεσε στο protothema.gr ο κ.Ζέρβας, ενώ στο newsit.gr είπε: «Έβγαζε και πολύ αίμα από τον πνεύμονα, χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός. Απ’ οτι μας είπαν οι γονείς δεν είχε κανένα ιστορικό και είχε ελεγχθεί εξονυχιστικά γιατί είχε νοσήσει από COVID-19. Μάλιστα πριν την νόσηση είχε κάνει και υπέρηχο καρδιάς αλλά και μετά έκανε πλήρη καρδιολογικο έλεγχο»

Η Αθλητική Ακαδημία Ερέτριας με τη σειρά της, η οποία φιλοξενούσε το τουρνουά ποδοσφαίρου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του 13χρονου:

«Λόγω του τραγικού συμβάντος πού έγινε στο γήπεδο της Γυμνού, που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή ενα νέο παιδί, της ομάδας του ΠΑΟ ΡΟΥΦ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, και στην ομάδα του»