Συναγερμός: Καίγεται και πάλι η Εύβοια – Σχέδιο εκκένωσης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συναγερμός στην Εύβοια το απόγευμα του Σαββάτου (18/6) εξαιτίας μεγάλης φωτιάς- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο Κρεμαστό του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Με εντολή αρχηγού της Πυροσβεστικής κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στο evima, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείοόπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Ωστόσο, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί.