Nα ερευνηθεί αν προκλήθηκε λευχαιμία στη Μαλένα από τοξική ουσία ζητάει ιατροδικαστής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχει τέλος το θρίλερ της Πάτρας, την ώρα που αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη–Καλογρηά για τις αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ίριδας και Μαλένας.

Μιλώντας για τις ομοιότητες στους θανάτους της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 3,5 ετών Μαλένας που έφυγε πρώτη, η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου σημείωσε ότι και τα δύο κοριτσάκια παρουσίαζαν μία καλή κλινική εικόνα, η οποία δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, οι ίδιοι οι γιατροί δεν είχαν κάνει ποτέ καμία αναφορά στους γονείς για το ενδεχόμενο επικείμενο θανάτου.

πισπιρίγκου μαλένα

Σε ερώτηση που δέχτηκε η ιατροδικαστής για το αν η παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει κάποια μορφή καρκίνου, η ίδια απάντησε στο Live News ότι πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη και να προκαλέσει τη λευχαιμία στο κοριτσάκι.

«Η αναισθησία και ό,τι έχει σχέση με την αναισθησία, υπάρχουν μελέτες που λένε πως εμποδίζει πολυάριθμες ανοσολογικές λειτουργίες» δήλωσε η κ. Δημακοπούλου η οποία επισήμανε ότι η Μαλένα δεν είχε εμφανίσει επεισόδια όπως αυτά που πάθαινε η Τζωρτζίνα, καθώς για να προκληθεί κάποιο επεισόδιο, αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένη ποσότητα και ρυθμό χορήγησης.