Μάσκες: Πού διατηρούνται και πού καταργούνται εντελώς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγο έμεινε, και τα περιοριστικά μέτρα θα αποτελούν… σχεδόν παρελθόν για τη ζωή μας! Σε δεύτερο στάδιο καταργούνται και οι μάσκες, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούν έναν καθημερινό βραχνά στους πολίτες.

Άγνωστο τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και rapid test για ανεμβολίαστους στην εστίαση τελειώνουν την 1η Μαΐου, ωστόσο, η κατάργηση της μάσκας πάει για την 1η Ιουνίου. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, δεν θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα συνεχίσει να ισχύει στα σούπερ μάρκετ, ή στα κομμωτήρια, ή στα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με όσα έχει εισηγηθεί η Επιτροπή των ειδικώνσούπερ μάρκετ και κομμωτήρια βρίσκονται πρώτα στη λίστα των εσωτερικών χώρων, όπου δεν αποκλείεται να πάψουν να είναι υποχρεωτικές αλλά να υπάρχει σύσταση. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους χώρους σίγουρα θα πρέπει να τις φορούν υποχρεωτικά!

Άρση των μέτρων σε δύο στάδια:

  • Την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και άλλους χώρους όπου είναι υποχρεωτικά εδώ και οκτώ μήνες
  • Την 1η Ιουνίου θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αυτό που δεν καταργείται ακόμα είναι το υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, προκειμένου να πάνε στην εργασία τους. Προς το παρόν, αντί για δύο τεστ, θα υποβάλλονται σε ένα την εβδομάδα, ενώ η ημέρα της εβδομάδας που θα πρέπει να το κάνουν αναμένεται επίσης να αποσαφηνιστεί στην ΚΥΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αννίτα Πάνια: Πιο αποκαλυπτική από ποτέ στις διακοπές της εν μέσω καύσωνα

Μαγιορκίνης: Ο ιός της ηπατίτιδας στα παιδιά κατά 99% βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα