Σοφία Νικολάου: Δεν υπάρχουν VIP κελιά – Δεν θα κρατηθεί εκεί η Πισπιρίγκου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Δεν υπάρχουν πολυτελή κελιά στα οποία θα κρατηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκαθαρίζει η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου με αφορμή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media και δείχνουν VIP κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η Σοφία Νικολάου μέσω ανάρτησης που έκανε στα social media επισημαίνει πως τα κελιά – σουίτες αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνες που έγιναν το 2020 και «ξηλώθηκαν» αμέσως.

Ολόκληρη η ανάρτηση της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής

«Ως πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής οφείλω μια απάντηση, επειδή η αθλιότητα και τα fake news δεν έχουν τέλος. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν πολυτελή κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού στα οποία υποτίθεται ότι θα κρατηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη μάνα για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι σημερινές. Δόθηκαν μετά από επίσκεψή μου στις Δικαστικές φυλακές ανδρών στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2020. Αποτυπώνουν πράγματι κελιά VIP συγκεκριμένου, αρχιμαφιόζου κρατουμένου της Β’ πτέρυγας. Τα κελιά – σουίτες αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνες που έγιναν με δική μου εντολή και «ξηλώθηκαν» αμέσως.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν επομένως είναι από το 2020. Τέτοια κελιά δεν υπάρχουν σήμερα επειδή εγώ επέλεξα να συγκρουστώ με τη μαφία των φυλακών, πολλές φορές κάτω από απειλές για την ίδια τη ζωή μου. Αλλωστε, τα συγκεκριμένα πολυτελή κελιά που «ξηλώθηκαν» υπήρχαν στις φυλακές των ανδρών, ουδέποτε στις γυναικείες φυλακές. Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας στη Γενική Γραμματεία, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 30 χιλιάδες έλεγχοι στις φυλακές. Καταφέραμε να σταματήσουμε οριστικά το φαινόμενο των φυλακών «δύο ταχυτήτων» με VIP κρατουμένους και κελιά – γκαρσονιέρες. Ως εκ τούτου, ούτε η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, ούτε καμιά άλλη κατηγορούμενη δεν μπορεί να διαμείνει σε τέτοιο χώρο γιατί απλά δεν υπάρχει σήμερα τέτοιο κελί».