Φιλιππίδης – Λιγνάδης: Μαζί έφτασαν στο δικαστήριο – Οι αντιδράσεις τους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζονται στο Μικτό Ορκωτό οι δίκες των γνωστών καλλιτεχνών, οι οποίοι χωρίς να το περιμένει κανείς έφτασαν μαζί στις δικαστικές αίθουσες.

Μπροστά βάδιζε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος με ψηλά το κεφάλι, δεν προσπάθησε να αποφύγει τις κάμερες ενώ κοιτούσε να δει ποιοι βρίσκονταν έξω από το κτήριο. Από πίσω ακολουθούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης με σκυμμένο κεφάλι…

Σήμερα με κλειστές τις πόρτες καταθέτει η πρώτη από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας τον Πέτρο Φιλιππίδη, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008.

Η μάρτυρας θα ισχυριστεί ότι ο  κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζονται οι καταθέσεις των φερόμενων θυμάτων του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού. 

Δεύτερος καταγγέλλων, ένας 25χρονος ο οποίος κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 17 ετών. 

Τα καταγγελλόμενα περιστατικά φέρονται να έχουν διαδραματιστεί το 2014 όταν ο αιγυπτιακής καταγωγής άνδρας γνώρισε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη όπως υποστηρίζει ο ίδιος μέσω ενός συμμαθητή του.

Σύμφωνα με όσα έχει δεχτεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο και παρέπεμψε την υπόθεση στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, το φερόμενο θύμα και ο Δημήτρης Λιγνάδης είχαν ερωτικές επαφές.

«Ο κατηγορούμενος του έλεγε ότι αυτό συνέβαινε, επειδή τον αγαπούσε, δημιουργώντας του έτσι, ακόμα βαθύτερα συναισθήματα, καθώς ένιωθε ότι τον ξεχώριζε από τους υπόλοιπους. Συνήθιζε μάλιστα, αυτόν και δύο ακόμη φίλους του, ανήλικους επίσης, να τους αποκαλεί «τα παιδιά του Λιγνάδη» τονίζεται στο βούλευμα.