Θεσσαλονίκη: Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας δικάζεται για διασπορά fake news

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Για ποιον λόγο έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη γιατί θεωρήθηκε διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν το καταλαβαίνω», διερωτάται ο καθηγητής.

Εκδικάζεται σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η υπόθεση του καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος κατηγορείται για διασπορά fake news που σχετίζονται με το εμβόλιο κατά του κοροναϊός.

«Η αναφορά μου δεν είχε καμία είδηση, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ψευδής, ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, σε δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής, που δικάζεται σήμερα για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου μετά από ανάρτησή του στο Facebook τον Αύγουστο του 2021 λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ό,τι είπε ήταν μία παρένεση προς τους γιατρούς, «οι οποίοι στην Ευρώπη έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά αναφοράς κίτρινης κάρτας».

«Για ποιον λόγο έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη γιατί θεωρήθηκε διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν το καταλαβαίνω», διερωτάται ο καθηγητής.

Παράλληλα, αναφέρει πως έκανε μία προσπάθεια προκειμένου να προαχθεί η επιστήμη.

«Δυστυχώς με μία πιθανή καταδίκη η φαρμακοεπαγρύπνιση στην Ελλάδα θεωρώ ότι έχει καταδικαστεί. Κανένας ποτέ δεν θα υποβάλει κίτρινη κάρτα. Είναι πολύ μεγάλο λάθος».