Σοκ στο Κιάτο: 46χρονη έφαγε φασολάκια και πέθανε – Στο νοσοκομείο η μητέρα της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πληροφορίες για μία νέα, απροσδόκητη οικογενειακή τραγωδία στο Κιάτο ήρθαν στο φως πριν από λίγα λεπτά.

Δύο γυναίκες, μια 77χρονη και η 46χρονη κόρη της είχαν καταναλώσει φασολάκια και, σύμφωνα με γιατρούς που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η μία κατέληξε με συμπτώματα αλλαντίασης και η άλλη δίνει μάχη για τη ζωή της διασωληνωμένη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κόρη κατέληξε μέσα σε λίγα λεπτά, στα χέρια των γιατρών, ενώ η ηλικιωμένη μητέρα της διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κορίνθου όπου έχει διασωληνωθεί.

Upd: Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης, περιορίστηκε στο να πει ότι η ηλικιωμένη εισήχθη με διάγνωση δηλητηρίασης. «Σε κέντρο υγείας μάθαμε εκ των υστέρων ότι απεβίωσε η κόρη», δήλωσε ο Δρ. Καρπουζής, αποφεύγοντας προς το παρόν να επιβεβαιώσει κάποια άλλη πληροφορία. Η ηλικιωμένη εισήχθη σε ΜΕΘ Covid επειδή ήταν θετική και στον κορωνοϊό, και η κατάστασή της είναι σταθερή.

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Η αλλαντική τοξίνη θεωρείται από τις πιο θανατηφόρες ουσίες. Η μέση θανατηφόρος δόση (lethal dose- LD50) είναι 1 ng τοξίνης ανά χιλιόγραμμο βάρους σώματος.

Δείτε το βίντεο: