Τα είπε όλα με μια φωτό: Ανάρτηση-βόμβα του ιατροδικαστή Λέων για την υπόθεση της Πάτρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Με κομμένη την ανάσα εξακολουθεί να παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας. Οι τρεις κόρες της οικογένειας Δασκαλάκη έφυγαν από τη ζωή με διαφορά τριών μηνών με τις αρχές να προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, πιστεύεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Το 9χρονο κορίτσι έφυγε τελευταίο χρονικά από τη ζωή τον Γενάρη του 2022.

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα μία περίπτωση από το εξωτερικό, που όπως σημείωσε του την έστειλε μία συνάδελφός του από το εξωτερικό. Το σχετικό απόσπασμα αναφέρει για μία υπόθεση σχετικά με καρδιακά επεισόδια παιδιών.

Όπως αποδείχτηκε μετά από βιντεοσκόπηση, η μητέρα τους έκλεινε το στόμα και προκαλούσε απόφραξη της αεροφόρου οδού.

Το απόσπασμα αναφέρει τα εξής:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο «τα επεισόδια» συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».