Σοκ στα Χανιά: Αμερικανοί ναύτες εισέβαλαν σε δωμάτιο 14χρονης


Απίστευτο αυτό που συνέβη στην παλιά πόλη των Χανίων!

Στιγμές τρόμου κλεισμένη στην τουαλέτα του δωματίου ξενοδοχείου έζησε μια 14χρονη, όταν τρεις Αμερικανοί, μέλη του πληρώματος του αεροπλάνοφόρου Χάρυ Τρούμαν, εισέβαλαν μαζί με μια γυναίκα στο δωμάτιο, χωρίς καν να αντιληφθούν ότι δεν είναι το δικό τους.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, παρά τις φωνές του κοριτσιού, οι Αμερικανοί που φέρονται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ξάπλωσαν στο κρεβάτι αγνοώντας τη. Απομακρύνθηκαν λίγο αργότερα από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, τον οποίο ενημέρωσε τηλεφωνικά ο πατέρας της 14χρονης.

Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου παρέμειναν για ένα βράδυ, το πρωί όμως αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω του δικαιώματός τους στην ετεροδικία.

Η απίστευτη αυτή περιπέτεια του κοριτσιού συνέβη το βράδυ της Κυριακής. Ο πατέρας της 14χρονης, ήρθε από την Αθήνα στα Χανιά για να ασκήσει το δικαίωμα του στην κηδεμονία των παιδιών του. Νοίκιασε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και την ώρα του περιστατικού, είχε βγει με το γιο του σε κρεπερί της πόλης. Το κορίτσι δεν θέλησε να τους ακολουθήσει και προτίμησε να μείνει μόνη στο δωμάτιο. Μπήκε στο μπάνιο, ευτυχώς παίρνοντας μαζί της το κινητό της και αντιλήφθηκε ότι κάποιοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα.

Όπως είπε, το παιδί του τον πήρε έντρομο τηλέφωνο. «Ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, έκλεγε με λυγμούς. Μου είπε «μπαμπά έλα, έχουν μπει στο δωμάτιο μου ξένοι. Τους μιλάω στα αγγλικά, δε φεύγουν, έχουν ξαπλώσει στο κρεβάτι». Ο ίδιος περιέγραψε ότι μέχρι να τρέξει πίσω στο ξενοδοχείο, πρόλαβε να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη που έσπευσε να απομακρύνει τους Αμερικανούς ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία.

Η γυναίκα και ένας από τους ναύτες πρόλαβαν να διαφύγουν, ενώ οι άλλοι δύο Αμερικανοί μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων. Σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού ο οποίος δεν θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους, οι ναύτες έλεγαν συνεχώς ότι είναι υπήκοοι Αμερικής κι απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς τόνιζαν ότι οι τελευταίοι δεν έχουν το δικαίωμα να τους συλλάβουν.

«Όταν ανέβηκα πάνω ήταν σε κατάσταση σοκ το παιδί μου. Το βρήκα ημίγυμνο και έντρομο κλειδωμένο στο μπάνιο», είπε ο πατέρας, εμφανώς οργισμένος για το συμβάν.

Στο μεταξύ, η μητέρα της 14χρονης που ενημερώθηκε από τον πρώην σύζυγο της για το περιστατικό, βρέθηκε χθες στα δικαστήρια για να υποβάλει μαζί με τον πατέρα μήνυση σε βάρος των ναυτών του «Χάρυ Τρούμαν».

«Ευτυχώς που η κόρη μας ήταν κλεισμένη στο μπάνιο. Τους φώναζε να φύγουν, κατάλαβε ότι πάνε να παραβιάσουν την πόρτα και φώναζε ότι κάνουν λάθος δωμάτιο. Όμως εκείνοι μπήκαν, ξάπλωσαν και στο κρεβάτι, βγάλανε τα παπούτσια τους, ο ένας μάλιστα πήγε στο τμήμα με ένα παπούτσι» είπε η μητέρα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σύλλογοι φοιτητών, φορείς και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Ο δικηγόρος των γονιών της 14χρονης κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές και είπε ότι δεν ισχύει το δικαίωμα της ετεροδικίας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιος γι’ αυτό.