Προσοχή: Ξεκινούν ηλεκτρονικές εγγραφές για Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως ανακοινώθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία από σήμερα 1η Μαρτίου 2022 έως και τις 20 Μαρτίου 2022 . Πρόκειται για την πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr.

Ειδικότερα, δυνατότητα εγγραφής στα νηπιαγωγεία έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και το 2018. Οι γονείς-κηδεμόνες χρειάζεται να εισέλθουν στο Taxisnet και στη συνέχεια με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου στο νηπιαγωγείο που επιθυμούν.

Επίσης, από 1η έως και 20η Μαρτίου 2022 ξεκινά η δια ζώσης υποβολή αιτήσεων  για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Στην A΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2016.

Για την αποφυγή φαινομένων συγχρωτισμού, οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις σχολικές μονάδες της περιοχής σας.