Πληροφορίες για fake φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Piraeus Press όπως και άλλα έγκριτα ΜΜΕ της χώρας δημοσιοποίησαν σήμερα το πρωί εικόνες από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, οι οποίες απεικόνιζαν δυο νεαρούς όρθιους - τον ένα να κρατά αιχμηρό αντικείμενο - και έναν νέο άνδρα να κείτεται στο πεζοδρόμιο πιθανώς τραυματισμένος.

Όπως ήταν λογικό, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύτηκαν οι εν λόγω φωτογραφίες προκαλώντας αίσθηση, δεδομένου ότι παράλληλα υπήρχε δημοσιευμένη μια πληροφορία που έκανε λόγω για ύπαρξη βίντεο 15” που τραβήχθηκε από έναν εκ των δραστών της επίθεσης.

Εδώ και λίγη ώρα ορισμένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα άλλες πληροφορίες, ενδεχομένως από την ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι πρόκειται για fake φωτογραφίες, προϊόν μοντάζ από στιγμιότυπα παλαιάς επίθεσης σε συνδυασμό με εικόνα από Google maps!

Όπως και να έχει, η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει την αλήθεια και εκείνη θα κρίνει τι τελικά ισχύει και εάν κάποιοι επιχείρησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη διαρρέοντας «κατασκευασμένο φωτογραφικό υλικό», το οποίο απεστάλη ανωνύμως σε ορισμένα ΜΜΕ.

Πρόθεση των ΜΜΕ είναι να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση συνεισφέροντας μέσω της δημοσιοποίησης κάθε νέου στοιχείου που προκύπτει, καθώς ακόμα και για fake news αν πρόκειται, τότε και πάλι προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για την υπόθεση και τον σκοπό που αυτά διέρρευσαν.

Το Piraeus Press παρακολουθεί στενά το θέμα και θα σας κρατήσει ενήμερους για κάθε νέα εξέλιξη, με βασικό στόχο πάντα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.