Βίντεο Με Λύκους Δίπλα Από Το Πάρκινγκ Του Τελεφερίκ Στην Πάρνηθα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα δύο βίντεο τραβήχτηκαν από οδηγό αυτοκινήτου, στις αρχές του Ιανουαρίου, σε ένα σημείο με ανθρώπινη παρουσία σχεδόν όλο το 24ωρο και δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ιστοσελίδα newsbomb.gr.

Στα βίντεο φαίνεται καθαρά ο λύκος, ο οποίος φωτίζεται από τα φώτα αυτοκινήτου. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δείχνει να μη φοβάται, ακόμα και όταν ο οδηγός του οχήματος πλησιάζει σε απόσταση 2-3 μέτρων. Απομακρύνεται μόνο όταν το αυτοκίνητο αναπτύσσει ταχύτητα.

Τα βίντεο γυρίστηκαν στην περιοχή του τελεφερίκ και αποδεικνύουν ότι οι λύκοι κατεβαίνουν όλο και πιο χαμηλά για να βρουν τροφή. Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες εάν αντιληφθούν ποτέ κάποιο άγριο ζώο να μην το πλησιάσουν και να μην το ταΐσουν.

Όταν κάποιος συναντήσει έναν λύκο απλά πρέπει να δείξει ψυχραιμία μέχρι εκείνος να απομακρυνθεί συνεχίζοντας το δρόμο του. Μόνο εάν ο λύκος πλησιάσει, δείχνοντας ότι δεν φοβάται την ανθρώπινη παρουσία, σε απόσταση κάτω των 20 μέτρων, τότε πρέπει κάποιος να χτυπήσει παλαμάκια, να κουνήσει έντονα τα χέρια του ή ακόμα και να ρίξει κάποια πέτρα.

Κάποιες από τις βασικές αιτίες, χάρη στις οποίες οι λύκοι εμφανίστηκαν σε περιοχές με ανθρώπινη παρουσία, είναι οι πυρκαγιές, η ανάκαμψη του οικοσυστήματος και η εξοικείωση με τον άνθρωπο, καθώς και αύξηση που έχει σημειώσει ο πληθυσμός τους τα τελευταία χρόνια.

br