Εξοργιστική ανακοίνωση της Αττικής Οδού: «Φταίνε οι οδηγοί που είναι άπειροι και όχι η έλλειψη εκχιονιστικών»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χάος επικρατεί από αργά το πρωί στην Αττική Οδό, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και παρά τις συσκέψεις που είχαν προηγηθεί, η εταιρεία πιάστηκε απροετοίμαστη και οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες στον δρόμο. Οι πληροφορίες λένε ότι μόλις χθες, σε συναντήσεις που έγιναν με κυβερνητικούς παράγοντες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαβεβαίωναν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, όμως αποδείχθηκε ότι η οργάνωση ήταν στην καλύτερη περίπτωση… αποτυχημένη.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, η ανακοίνωση που έβγαλε η εταιρεία, εξόργισε τους πάντες. Αφού αντί να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχθεί ότι πιάστηκε στον ύπνο, έριξε τις ευθύνες στους οδηγούς. Οτι υπήρξαν βλάβες, ότι ορισμένοι ήταν άπειροι και γι αυτό εγκλωβίστηκαν ή ότι φοβήθηκαν και σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους πάνω στον δρόμο. Οταν είναι σαφές από το ρεπορτάζ, ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από νταλίκες που δίπλωσαν- ενώ έπρεπε από νωρίς να τους έχουν απαγορεύσει τη διέλευση- και τα εκχιονιστικά δεν ήταν επαρκή ή δεν είχαν τοποθετηθεί στα σωστά σημεία.

Η εξοργιστική ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

“Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο.

Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν “διπλώσει” νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες”.