Κακοκαιρία: Έρχονται χιόνια στην Αττική τις επόμενες μέρες


Ήδη, όποιος θέλει να δει χιόνια στην Αττική μπορεί να μετακινηθεί προς την Πάρνηθα όπου το έχει στρώσει για τα καλά

Οι χιονοπτώσεις σε περιοχές ανατολικά της Πίνδου που «βρέχονται» από το Αιγαίο θα είναι σύμφωνα με τη πλειονότητα των μετεωρολόγων αυτές που θα δοκιμαστούν από την κακοκαιρία των επόμενων ημερών, και ειδικά το Σαββατοκύριακο, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το κρύο αλλά και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν, μάλιστα, ως δεδομένη και τη χιονόπτωση στην Αττική προς τα βόρεια του νομού με διαφορετικές εκτιμήσεις όσον αφορά τα υψόμετρα πάνω από τα οποία οι κάτοικοί τους θα δουν «άσπρη μέρα».

Η αλλαγή του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο σε περιοχές ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου – Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Εύβοια κτλ – αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

«Στην Αττική χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα και βοριάδες θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ (8 στο Κάβο Ντόρο) ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-12 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα της κακοκαιρίας θα σημειώσει εξασθένηση την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο όμως θα έχουμε και νέο πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρούς βοριάδες χιόνια και κρύο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω» είπε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.