Η Μυρτώ της Πάρου χαμογελά ξανά: Το συγκινητικό στιγμιότυπο λίγο πριν φύγει στο εξωτερικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


H Μυρτώ, που πριν από εννέα χρόνια είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης στην Πάρο, που της άφησε αναπηρία 100%, μετέβη πρόσφατα στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου, μια θετική εξέλιξη που γέμισε τη μητέρα της αισιοδοξία ότι θα βελτιωθεί η κατάστασή της. Λίγο καιρό πριν η 23χρονη είχε δεχτεί μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη: τα θεραπευτικά αλογάκια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Gentle Carousel Greece Miniature Therapy Horses, που την έκαναν να χαμογελάσει.

Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε από την εθελόντρια Μίνα Καραγιάννη (Mina Karagianni), που το μοιράστηκε στο Facebook γράφοντας: «Πριν λίγες εβδομάδες ανταλλάξαμε αγκαλιές και χαμόγελα με την Μυρτώ! Η ξανθούλα Καλλιόπη και η μελαχρινή Ήβη, τα θεραπευτικά αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel, την επισκέφτηκαν για να της ευχηθούν “καλή επιτυχία” στη νέα της προσπάθεια.

«Πλέον η Μυρτούλα όλων μας βρίσκεται με τη βοήθεια της Παναγιάς σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού για να βελτιώσει την ομιλία της. Η Μυρτώ με την μανούλα της έχουν διανύσει μαζί ηρωικούς αγώνες. Εμείς νοερά, μαζί με όλους τους Έλληνες, είμαστε μαζί της με τις ευχές μας, την ελπίδα και την αγάπη μας για τα καλύτερα!».

Τα αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel Greece-Miniature Therapy Horses, σύμφωνα με την περιγραφή της σελίδας της οργάνωσης, αφορούν σε μια σπάνια ράτσα αλόγων, τα οποία επισκέπτονται αφιλοκερδώς παιδιά και ευπαθείς ομάδες ανθρώπων σε νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα της χώρας προκειμένου να τους παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Συγκεκριμένα, έχουν επισκεφτεί σε 3,5 χρόνια πάνω από 10.000 ανθρώπους.