Ποιος είναι ο Έλληνας που σκότωσαν οι Ταλιμπάν;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Γιος στελέχους τους ΔΝΤ και διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων, ο Ελληνοδανός Αλέξανδρος Πίτερσεν ήταν ανάμεσα στα 21 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη δολοφονική επίθεση που έγινε στη Καμπούλ.


Ο Αλέξανδρος Πίτερσεν ήταν γιος Ελληνίδας στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και διδάκτωρ διεθνών σχέσεων. Στα 29 του χρόνια έπεσε νεκρός μετά από επίθεση από επίθεση αυτοκτονίας, ενώ έτρωγε σε εστιατόριο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Σε αυτή τη δολοφονική επίθεση, σε κεντρικό εστιατόριο της Καμπούλ έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ενώ αμέσως έσπευσε να την καταδικάσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.


Ο Ελληνοδανός Αλέξανδρος

alexandros petersen auca


Αν και μόλις 29 χρονών, ο Ελληνοδανός Αλέξανδρος, διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων ήταν ανερχόμενο αστέρι στο χώρο της διπλωματίας και της μελέτης των γεωπολιτικών σχέσεων.
Ο Αλέξανδρος σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και πήρε το διδακτορικό του από το London School of Economics. Τρομερά ταλαντούχος και ραγδαία ανερχόμενος στον χώρο των πανεπιστημίων αλλά και των πεδίων μαχών και κοινωνικών αλλαγών, εργαζόταν ως σύμβουλος στο επιδραστικό Κέντρο Μελετών Woodrow Wilson. Μάλιστα, είχε και ιθαγένεια την ελληνική, την δανέζικη και την αμερικάνικη.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου φιλοξένησαν άρθρα του, ενώ έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια και πλήθος διαλέξεων. Παράλληλα, είχε και την ιδιότητα του συγγραφέα, καθώς είχε γράψει και το βιβλιο «Το παγκόσμιο νησί: Η γεωπολιτική της Ευρασίας και η μοίρα της Δύσης».