Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται τις επόμενες μέρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το νέο κύμα κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα μας έχει φέρει ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι έχουν ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφέρει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται πως θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την προσεχή Τετάρτη. Σημειώνεται πως τα μέτρα, εφόσον παρθούν, θα αφορούν αποκλειστικά ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, μια σκέψη των ειδικών αποτελεί η εφαρμογή ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί στα super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.

Παράλληλα στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και η επαναφορά της τηλεργασίας με το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις να φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Επιπρόσθετα συζητείται το μέτρο του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, μέτρο το οποίο σημειώνεται πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί. Καταληκτικά, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.