Η πίτσα «πρόδωσε» τον δολοφόνο: Ο βασανιστικός θάνατος της οικογένειας Savopoulos, μέσα σε μία έπαυλη 4.5 εκ.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πώς μια παραγγελία από πιτσαρία οδήγησε στην εξιχνίαση μιας δολοφονίας στην πολυτελή έπαυλη της οικογένειας Savopoulos στην Ουάσιγκτον;

Η τριώροφη κατοικία αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων που καιγόταν στις 14 Μαΐου 2015 άνηκε στον Savvas Savopoulos, Διευθύνων Σύμβουλο της American Iron Works, μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας.

Οι πυροσβέστες όταν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει και ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου  ήρθαν αντιμέτωποι με μια φρικιαστική εικόνα. Υπήρχαν τέσσερα πτώματα: τρία μέλη της οικογένειας Savopoulos και η οικονόμος τους. Ο Savvas, η σύζυγός του Eimi Savopoulos και η Βέρα Φιγκερόα (οικονόμος του σπιτιού) βρέθηκαν σε καρέκλες, όπου τους είχαν δέσει με κολλητική ταινία, τους είχαν φιμώσει και περιλούσει με βενζίνη, ενώ και ο γιος τους Φίλιππος βρέθηκε νεκρός καθώς εκείνη τη μέρα ήταν άρρωστος και δεν πήγε στο σχολείο.

Οικογένεια Savopoulos: Οι περίεργες κινήσεις λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει οι αστυνομικές αρχές από τις κάμερες είχε καταγραφεί ένας άντρας με σκούφο να απομακρύνεται μετά την πυρκαγιά, καθησυχάζοντας τους πολίτες που είχαν συγκλονιστεί και τρομοκρατηθεί από το περιστατικό.

Τα θύματα έφεραν μαχαιριές από αμβλύ αντικείμενο στα σώματά τους. Από την προηγούμενη κιόλας μέρα, υπήρχε μια ύποπτη κινητικότητα στο σπίτι, ενώ και ο σύζυγος της δολοφονημένης οικονόμου, ανησύχησε όταν η γυναίκα του δεν επέστεψε στο σπίτι τους το βράδυ.

Την  καλούσε επίμονα, αλλά εκείνη δεν απάντησε ποτέ. Πήγε στο σπίτι του Σαββόπουλου το επόμενο πρωί και είδε την μπλε Porsche παρκαρισμένη στο δρόμο και όχι στο γκαράζ – σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Χτυπούσε την πόρτα, αλλά δεν απαντούσε κανείς. O Savopoulos του τηλεφώνησε λέγοντας ότι η Βέρα είχε συνοδέψει την Έιμι στο νοσοκομείο, όπου είχε μείνει μαζί της το βράδυ.

Πριν ξεσπάσει η φωτιά στο σπίτι είχαν καταγραφεί κλήσεις από τον Savva προς την τράπεζα, τον λογιστή του και τον βοηθό του, καθώς ζήτησε να του φέρουν στην οικία του 40.000 δολάρια σ’ ένα φάκελο.

Το συμβάν, ωστόσο που αποτέλεσε και κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν πως το βράδυ της 13ης Μαΐου, η Έιμι είχε παραγγείλει πίτσες, τις οποίες πλήρωσε με κάρτα και ζήτησε να τις αφήσουν στην είσοδο του σπιτιού τους.

To DNA στην πίτσα που οδήγησε στην σύλληψη του δράστη

Οι αστυνομικές αρχές συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως η οικογένεια με την οικονόμο τους πρέπει να κρατούνταν σχεδόν 20 ώρες όμηροι. Μάλιστα σε κομμάτι πίτσας που βρέθηκε ανιχνεύθηκε DNA ενός σεσημασμένου που λεγόταν Darron Dylon Wint. Ο Wint είχε ποινικό μητρώο με πολλαπλές κατηγορίες τα τελευταία δέκα χρόνια για κλοπήσεξουαλική επίθεση και κατοχή όπλων.

Οικογένεια Savopoulos

O Wint βρέθηκε και συνελήφθη στις 21 Μαΐου 2015, στη βορειοανατολική Ουάσιγκτον, μία εβδομάδα μετά τις δολοφονίες. Η δίκη του άρχισε στις 4 Σεπτεμβρίου 2018, όπου και ο συνήγορός του προσπάθησε μάταια να τον παρουσιάσει ως πράο άνθρωπο. Προσπάθησε επίσης αφελώς να αμφισβητήσει τη συσχέτιση των επιστημονικών ευρημάτων, τα ίχνη DNA του στην πίτσα, λέγοντας «δεν του αρέσει καν η πίτσα!».

Στις 25 Οκτωβρίου 2018, ο κατηγορούμενος Darron Dylon Wint κρίθηκε ένοχος για τις απαγωγές, τους εκβιασμούς και τις δολοφονίες. Καταδικάστηκε τέσσερις φορές σε ισόβια, ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα να αφεθεί ποτέ ελεύθερος.

Πηγή: enimerotiko